Hírek

2016.08.08. 15:13

Falunapot tartottak Nagygyimóton

Nagygyimót – Újdonságként buborékfoci és a falu régi fotóiból összeállított kiállítás várta az érdeklődőket a település falunapján.

Laskovics Márió

Augusztus 6-án rendezte idei falunapját a község önkormányzata a művelődési ház melletti szabadtéri színpadon és környékén. - Egy újdonsággal indítottuk a falunapunkat, a délelőtt folyamán kipróbáltuk a buborékfocit. Felfújhatós, lufiszerű dologba kell bújni a játékosoknak, és úgy kell focizni, elég mókás játék volt. Délben közös ebéd volt, többen is főztek. Halászlé, vadpörkölt, csülökpörkölt és egyéb finomságok közül lehetett választani. 14 órakor volt egy ökumenikus istentisztelet, fél öttől pedig a helyi civil szervezetek mutatták meg magukat. A gyerekeket sétakocsikázás, tűzoltóautó, arcfestés, kézműves foglalkozások várták. Szerencsére az időjárás is kedvezett nekünk, körülbelül háromszázan lehettünk – számolt be a jó hangulatú falunapról Szaller Zsolt polgármester. - Összegyűjtöttük a falu időseitől a régi fotókat, és azokból kiállítást rendeztünk a korábban pályázati forrásból felújított Helyi Kincsek Tárában, ez is népszerű volt – emelte még ki a község vezetője.

A délután folyamán a művelődési házban lehetőség volt véradásra és vércukorszint mérésre. Az ünnepi műsor keretében fellépett Horváthné Hollenczer Anita, a Nefelejcs Nyugdíjas Klub, a Fürgeujjak Nyugdíjas Klub, a Nagygyimóti Bor- és Kertbarát Kör és a Melódia Slágerkör. Este Mohácsi Brigi, majd az Aranykapu zenekar koncertje szórakoztatta az egybegyűlteket, a falunapi bálban pedig Kecskés Gyula szolgáltatta zenére táncolhattak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!