Hírek

2016.10.02. 19:29

A független Karvas János lett Bakonyszentiván polgármestere

Bakonyszentiván - Új településvezetőt választottak a helyiek Bakonyszentiván élére: Karvas János független jelölt nyerte meg a vasárnapi időközi polgármester-választást a faluban.

Polgár Tibor

Mint ismert, a bakonyszentiváni képviselő-testület június 27-én kimondta a feloszlását, mert a képviselők nem értettek egyet Ledó Edit polgármester fejlesztési terveivel. Az időközi választáson három független jelölt indult a polgármesteri tisztségért, végül Karvas János 100, Ledó Edit 27, míg Leiner Nándor 8 szavazatot kapott - tájékoztatta a Naplót Fehér Mária címzetes főjegyző.

A négy képviselői helyre nyolc ugyancsak független jelölt pályázott. Fehér Máriától megtudtuk: Strommerné Biró Hajnalka 90, Frum István 81, Földing Zoltán pedig 75 szavazattal jutott be a testületbe. Mázi Józsefre és Baranyai Miklósnéra egyaránt 67-en voksoltak, köztük sorsolással döntött a választási bizottság. A szerencse Mázi Józsefnek kedvezett. Karvas Ágostonra 41-en, Beck Robert Wilhelmre 28-an, Nyári Istvánra 23-an szavaztak. A címzetes főjegyző kérdésünkre elmondta, a korábbi testületből ketten, Földing Zoltán és Mázi József maradtak képviselők.

A 244 lakossal rendelkező községben a választásra jogosult 191 bakonyszentiváni közül 139-en mentek el szavazni, ez 72,77 százalékos részvételi arányt jelent. Fehér Mária a Naplónak nyilatkozva megjegyezte, a migráció témájával kapcsolatos országos referendumot és a helyhatósági választást egymással párhuzamosan, egy szavazóhelyiségben, külön névjegyzékkel és külön szavazólapokkal, egy bizottság felügyelete mellett bonyolították le zökkenőmentesen, a legkisebb probléma nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!