Hírek

2016.11.22. 08:26

Belvárosi irodában termesztették a marihuánát

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség társtettesként, kábítószer termesztésével elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat két veszprémi férfival szemben, akik több mint fél éven keresztül egy belvárosi irodahelyiségben termesztettek marihuánát.

A vádirat szerint a gyermekkori ismeretségben álló elkövetők 2015. elején határozták el, hogy marihuána termesztésébe kezdenek, a szükséges eszközöket közösen finanszírozzák, és szerzik be.

A növények termesztésére egy, a Veszprém belvárosában lévő, közel 150 m²-es irodát béreltek. A helyiséget az ingatlanközvetítőként dolgozó idősebb vádlott közreműködésével szereztek meg, oly módon, hogy azt a tulajdonos előtt álnéven bemutatkozó másik elkövető egy nem létező szlovák cég nevében bérelte ki.  A vádlottak szándékát nem ismerő tulajdonos – még a szerződés megkötése előtt – kérésükre az irodahelyiséget korszerűsítette, új elektromos hálózatot építve ki, amely így már alkalmassá vált a marihuána termesztéséhez szükséges elektromos áram biztosítására.

A vádlottak ezt követően a növény folyamatos termesztésére és szüretelésére rendezkedtek be, az ahhoz szükséges fénytechnikai, szellőző-, valamint öntözőrendszert telepítettek, és a magasföldszinti irodában 2015 áprilisától 2015. december végéig legkevesebb 500 tő marihuánát termesztettek.

 

 

Kapcsolódó híreink:

https://veol.hu/rendorsegi/kabitoszer-ultetveny-a-belvarosban-1753989" target="_blank"

https://veol.hu/hirek/elozetesben-a-marihuana-termeszto-1754140" target="_blank"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!