Hírek

2016.11.08. 13:46

Illegális szemétlerakás

Pécsely – Olvasónk már január óta küzd a problémával, miszerint ismeretlenek illegálisan, nagyjából egy konténernyi szemetet tettek le a pincéje előtt, amit azóta sem tudott onnan elvitetni.

Heffler Péter

Egyik olvasónk érdekes témával kereste meg szerkesztőségünket, amiben már fordult a rendőrséghez és a helyi önkormányzathoz is, de egyiknél sem kapott érdemi választ. – Még januárban történt, hogy valaki építkezési törmeléket dobott le a Pécsely és Tótvázsony között, az út mentén található borospincém bejáratánál – kezdte a pécselyi Csizmadia Lajos.

– Nagyjából egy konténernyi szeméthalomról van szó, ami azóta is ott van a pincémnél, és az egyik bejáratot teljesen el is torlaszolja. Fordultam már az önkormányzathoz, ahol arról tájékoztattak, hogy az ilyen jellegű ügyek a rendőrséghez tartoznak, majd oda is elmentem, itt pedig azt válaszolták, hogy tehetek feljelentést, de feleslegesen, mert úgy sem találják meg a tettest, így ők sem tudtak tenni semmit sem az ügyben.

Az önkormányzatnál még azt javasolták, hogy béreljek egy konténert és vitessem el én a szeméthalmot. Azonban ezt tízezer forint alatt biztos, hogy nem úsznám meg, pedig előbb-utóbb valószínűleg így kell tennem, ha ismét rendet szeretnék látni a pincémnél – tette még hozzá Csizmadia Lajos.

Az ügyben megkerestük a Pécselyi Önkormányzatot is, ahol megerősítették, hogy valóban tudnak a problémáról, de ahogy olvasónknak is elmondták, valóban a rendőrség lehet illetékes a kérdésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!