Hírek

2017.01.10. 20:15

Jégpálya házilag

Tés - A nagy hideget kihasználva jégpályát alakít ki a régi iskola sportpályáján a bakonyi kistelepülés önkormányzata. Szépen hízik a jég, néhány napon belül már csúszkálhatnak a tésiek.

Szabó Péter Dániel

- December közepén keresett meg egy helyi édesapa, Baranyai Attila, hogy a hideg időjárást kihasználva alakítsunk ki házi jégpályát a faluban. Tetszett az ötlet, ezért kértem, hogy írja össze, mi szükséges hozzá, s mennyibe kerül mindez.

Ezt követően a képviselő-testület is támogatta, hogy az önkormányzat állja a kialakítás költségeit, így még karácsony előtt elkezdtük a munkát. A homokot a fent említett apuka, míg a kerethez szükséges deszkát Varga Zoltán biztosította számunkra. Sajnos az időjárás melegebbre fordult, ezért év végére nem készült el a pálya - mesélte lapunknak Fodor-Bödös István.

Koch József locsolja a tési jégpályát a régi iskola udvarán
Fotó: Szabó Péter Dániel

Tés polgármestere elmondta, nem adták fel tervüket, az elmúlt héten újra nekiláttak a locsolásnak. Persze ez sem ment egyszerűen.

- Szombaton sajnos olyan hideg volt, hogy elfagyott a mezőgazdasági locsolókút, de mentő ötletnek bizonyult az iskolában lévő tűzcsap. Így ma erre kötöttük rá a locsolócsövet és folytattuk a jég hizlalását. Szépen alakul a pálya, bízom benne, hogy egy-két napon belül már csúszkálni tudnak rajta a tési gyermekek - tette hozzá Fodor-Bödös István, aki Németh Ferenc, Koch József és Orsós Károly társaságában dolgozott a pálya kialakításán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!