Hírek

2017.02.08. 21:10

Sikeres program - Tizennyolc főnek biztosítanak munkát

Veszprém – Sikeresnek értékelte Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza intézményvezetője a hajléktalanok foglalkoztatását segítő programot.

Kutasi Zsófia

A Belügyminisztérium írta ki a pályázatot és a megyei munkaügyi központ bonyolítja le azt a kapcsolódó támogatott foglalkoztatási programot, melynek segítségével tizennyolc személynek adnak munkát a befogadás háza intézményeinél.

A hajléktalanok közterületen is tevékenykedhetnek, így a Haszkovó és a Jutasi út környékén nyáron szemetet szednek
Archív fotó: Pesthy Márton

Három fő területen foglalkoztatják a hajléktalanokat. Az egyik ilyen terület a kertészet: a Házgyári út mellett öten kertészeti munkákat végeznek fóliasátras gazdálkodásban. Az intézmény három mosodát működtet, amelyekben négy ember dolgozik a program keretén belül. A mosodákban a lakók ruháit, valamint a nappali centrumban használt textíliákat tisztítják. A hajléktalanok közterületen is tevékenykedhetnek, így a Haszkovó és a Jutasi út környékén szemetet szednek. A téli időszakban ugyanitt az utak csúszásmentesítését segítik. Ezeket a munkákat a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.-vel együttműködve végzik, szociális munkatárs koordinálásával.

A program 2016 márciusa óta fut, Szaller Péter elmondta, jók a tapasztalataik. Az úgynevezett tranzitfoglalkoztatás átmenetet képez a munkanélküliség és a szabad munkaerő-piaci foglalkoztatás között az utóbbi irányá- ba. Így könnyebb továbblépni azoknak, akik szeretnének és képesek elhelyezkedni a munkaerőpiacon. A veszprémi intézményvezető kiemelte, vannak, akiknél ez nem lehet cél, de az ő számukra is fontos, hogy hasznos munkát végezhessenek.

A program sikeres, sokan hosszabb ideje részt vesznek benne, ha valaki kiesik, akkor pedig vannak új jelentkezők a helyükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!