Hírek

2017.02.05. 21:35

Tudomány és etika - A legértékesebb diplomákat vehették át

Veszprém - A tudomány és az etika szabályainak betartására tettek fogadalmat a diplomaosztó ünnepségen a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának végzős hallgatói szombaton.

Leitner Vera

Az ünnepélyen Gelencsér András rektor kiemelte, ezt a tudást az alma materhez méltó módon kell felhasználni, ezért lényeges, hogy a frissen végzettekből megértő munkatárs váljon, aki tiszta eszközökkel játszik, és soha nem kíván mások kárára érvényesülni.

- Már zajlik a negyedik ipari forradalom, ismét hatalmas változások jönnek - mondta el Ferik Attila, a GE Healthcare Szoftver Platform fejlesztési igazgatója, aki örömét fejezte ki az iránt, hogy eredményesen zárult az a hároméves, egészségügyben használatos szoftvereket fejlesztő munka, amely a vállalat és az egyetem együttműködésével valósulhatott meg. Az igazgató fontosnak tartja, hogy a most végzettek felelős részesei és alakítói legyenek ennek a forradalomnak.

A megszerzett tudást az alma materhez méltó módon kell felhasználni, ezért lényeges, hogy a frissen végzettekből megértő munkatárs váljon, aki soha nem kíván mások kárára érvényesülni
Fotó: Nagy Lajos

- A manapság lehető legértékesebb diplomát vették át, s ezzel pénz és elismerések sora jár majd. Mikor ezeket bezsebelik, ne feledkezzenek meg azokról, akik ehhez hozzájárultak és ezt az időszakot széppé tették önök számára. A továbbiakban pedig akkor érvényesülhetnek igazán eredményesen, ha a rokon szakmákkal is megtalálják a közös hangot - emlékeztetett Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Hartung Ferenc, a kar dékánja elmondta, a most végző 11 mesterszakos és 24 alapszakos hallgató számos tehetséggondozó, nemzetközi programban vehetett részt, melyek tovább növelték az egyébként is jelentős súllyal bíró diploma értékét. Egy országos felmérés szerint a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán végzettek kapják a legmagasabb kezdőfizetést az összes hazai egyetem valamennyi karának végzős diákjai közül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!