Hírek

2017.03.05. 21:00

Harci gépek a Bakonyban, hadgyakorlatok sora késő őszig!

Várpalota - Hazai és nemzetközi katonai gyakorlatoknak is helyet adnak az idei évben megyénk lőterei. Lesznek hétvégi lövészetek és útlezárások is.

Szabó Péter Dániel

Vokla János ezredes, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnoka a Várpalotai Helyőrségi Klubban tartott tájékoztatón elmondta, az első jelentősebb kiképzési rendezvény, a Buffalo Ride 17 április közepén indul a központi lőtéren, s egészen augusztus 15-ig számíthatnak a Hajmáskér és Gyulafirátót térségében élők nagy zajjal járó gyakorlatokra, s jelentős katonai gépjármű forgalomra. Május 1. és 12. között rendezik Hajmáskér, illetve Várpalota környékén a Fire Blade 17 gyakorlatot, amelynek keretében több alkalommal tartanak éleslövészetet, alacsony magasságban repülőgépek is gyakorlatoznak, s útlezárásra is számítani kell a Várpalotát Téssel összekötő úton.

Vokla János központparancsnok hangsúlyozta, mindent megtesznek a lakosság tájékoztatása érdekében  Fotó: Szabó Péter Dániel

Szintén lesz útlezárás az említett útszakaszon júniusban a Bíbor Sugár névre keresztelt kiképzési rendezvény során, illetve júliusban, amikor több, a jelentések szerint nagy zajjal járó nemzetközi gyakorlatnak otthont ad majd a hajmáskéri, valamint a bakonykúti lőtér.

Vokla János kiemelte, az útzárási rendről előzetesen értesítik az érintett településeket, ahogy a hétvégi lövészetekről is, amelyekre három-havonta egy-egy alkalommal kerülhet sor, a kiképzési
programnak megfelelően.

Ami a továbbiakat illeti, szeptemberben rendezik a Strong Will gyakorlatot Hajmáskér és Várpalota térségében, de márciustól egészen késő őszig több hazai gyakorlatnak is helyet biztosít az MH Bakony Harckiképző Központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!