Hírek

2017.04.10. 13:06

Negyvenmilliós fejlesztés az Aprófalvi bölcsődében

Veszprém – Negyvenmillió forintból újult meg az Aprófalvi bölcsőde. A férőhely bővítés 24 családnál teszik lehetővé az anyák munkaerő-piaci visszatérését.

Kutasi Zsófia

Brányi Mária alpolgármester a helyszínen elmondta, a negyvenmillió forint összköltségű projektnek köszönhetően megújult az intézmény egyik épületszárnya. Az épület fő funkciója bölcsőde, amelynek egyik pavilonja egykor egy külön bejáratú konditeremmé lett átalakítva. A tervezett beruházásban a konditerem helyén az eredeti állapot szerinti bölcsődei csoportszobák kerültek visszaalakításra.

A megújult pavilonban két csoportszoba épült, így 24 férőhellyel bővül a bölcsőde, amely összesen kilencvenhat gyermeket tud fogadni. Megújult továbbá a terasz és az óvodakert is. Az alpolgármester elmondta, a fejlesztés itt nem ér véget, tervben van az épület energetikai megújítása is.

Fotó: Nagy Lajos

A projekt kivitelezése elkészült, a helyiségekbe új eszközök, játékok is kerültek. Barbainé Bérci Klára, a Veszprémi Bölcsődei és Egészségügyi Alapellátási Integrált Intézmény intézményvezetője elmondta, az engedélyezések folyamatban vannak, amint minden szükséges dokumentumot megkapnak, megnyitják az új szárnyat.

Brányi Mária kiemelte, a bölcsődei férőhelyekre várólisták vannak, a fejlesztéssel évek óta feszítő igényt tudnak részben kielégíteni.

A pavilonban 2 gyermekszoba, 1 gyermeköltöző, 1 fürösztő, 1 előtér, 1 elkülönítő helyiség épült.

A projekt átfogó célja a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítése, a munkaerő mobilitás és munkaerő vonzás, amely gazdasági növekedést eredményezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!