Hírek

2017.07.14. 16:29

Örömzene, kirobbanó formában - Heather Small tette emlékezetessé a VeszprémFest második napját

Veszprém – Az időjárás megkímélte csütörtök este a História Kertben fellépő Heather Small koncertjét, így semmi sem gátolta meg az örökifjú énekesnőt abban, hogy feledhetetlen, ütős fesztiválélménnyel varázsolja igazán emlékezetessé a VeszprémFest második napját.

Leitner Vera

Különleges élményben volt része mindazoknak, akik csütörtök este a VeszprémFest által kínált Heather Small-koncertet választották programként, hiszen az angol énekesnő a veszprémi fesztiválon lépett először hazai színpadra.

A közönség örömmel fogadta a különleges hangú énekesnőt, az est során hamar megszületett az önfeledt, hamisíthatatlan, táncos fesztiválhangulat a színpad vonzáskörzetében, mely Heather Small koncertjeinek elengedhetetlen tartozéka. Az énekesnőt, az egykori M People együttes művészét 11 millió eladott lemezzel, két Brit Awards-szal, a Mercury Music Prize-zal,  illetve több világkörüli turnéval a háta mögött méltán tekinthetjük korunk egyik legnépszerűbb, legsikeresebb angol női művészének.

Heather Small a kilencvenes években és a kétezres évek elején elsősorban az 1990-ben alapított M People elnevezésű formáció hangjaként vált népszerűvé, ezeknek az éveknek a felelevenítéseként olyan dalok is felcsendültek csütörtök este a História Kertben, mint a One Night in Heaven, mely már a koncert kezdetén megalapozta a feszitválhangulatot, az önmagunkban keresendő hősről írt Search for the Hero, vagy az elmaradhatatlan Moving on up, mely ma is az együttes egyik legismertebb dala.

A világhírű angol popénekesnő azonban nemcsak az M People slágereit hozta el veszprémi koncertközönsége számára: az est során szólókarrierje talán legkiemelkedőbb dala, a Proud is felcsendült, mely arra fókuszál, milyen fontos, hogy mindenki megtalálja, miért lehet magára igazán büszke nap mint nap. Az énekesnő dalai kortól, nemtől és nemzetiségtől független, pozitív üzeneteket hordoznak, melyek minden embert megszólítanak, éppen ezáltal válva világraszóló sikerré.

A koncert során Heather Small több, örökérvényű klasszikus feldolgozással is megörvendeztette a VeszprémFestre érkezőket, így felcsendült például Whitney Houston I Wanna Dance With Somebody című pörgős, ütemes dala, vagy a Valerie, a The Zutons együttes dala, mely Amy Winehouse által vált igazán ismertté.

A koncert utolsó dalai közt csendült fel Gershwin Porgy és Bess című operájának méltán híres, csodaszép áriája, a Summertime, melyet az elmúlt nyolcvan évben olyan világhírű énekesek interpretáltak, mint Billie Holliday, Ella Fitzgerald vagy Janis Joplin, akiknek sorába Heather Small is méltó feldolgozást nyújtva állt be.

Az este kilenc órakor kezdődő koncert előtt a Stereo Swing feat Szűcs Gabi formáció lépett színpadra, megalapozva az elkövetkező néhány óra hangulatát. Az együttes még 2014-ben kérte fel az énekesnőt, hogy elektronikus swing dalaik előadója legyen, azóta a közösen létrehozott zenei produkció egyre népszerűbbé vált mind fesztiválokon, klubokban, mind hazai rádióműsorokban.

Szűcs Gabi és a Stereo Swing múlt héten – a vasárnapig még zajló – Rozé-, rizling- és jazznapokon is bemutatkozott az Óváros téren, csütörtök este pedig saját szerzeményekkel és már klasszikusnak számító, közismert dalok feldolgozásával készítették fel a VeszprémFest hallgatóságát az angol énekesnő koncertjére.

A prémium zenei fesztiválként ismert rendezvény péntek este Tom Jones koncertjével folytatódott, szombaton pedig a The New Power Generation, a legendás művész, Prince kísérőzenekara produkciójával, a Celebrating Prince-szel zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!