Hírek

2017.07.28. 07:00

Kisgyermekkel együtt vitte el az autót a bedrogozott férfi Pápán

Közlekedési bűncselekmények mellett személyi szabadság megsértésének bűntette minősített esete és jármű önkényes elvételének bűntette miatt is felelnie kell a 24 éves férfinak.

A 24 éves férfi, 2017 februárjában kábítószertől bódult állapotban egy kanyarodó gépkocsinak futott Pápán, majd miután a jármű sofőrje és utasa is kiszállt, hogy a baleset miatt a segítségére legyenek, a vádlott a gépkocsijukba ült, és a járműben lévő 4 éves gyermekükkel együtt elhajtott.

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a kábítószer fogyasztása miatt bódult állapotban lévő elkövető, miután az utcán az élettársával veszekedett, a lassan kanyarodó autó elejének futott. A sofőr észrevette a vádlottat, fékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni, s ezért a férfi a motorháztetőre, majd onnan az aszfaltra esett.

A sértett ekkor a gépkocsijával megállt, s abból párjával együtt kiszálltak, hogy a vádlottnak segítsenek. A férfi a földről felkelve bocsánatot kért a gépkocsi vezetőjétől, majd ellépett mellette, és hirtelen a járó motorral álló személygépkocsi vezetőülésébe ült. A sértettek belekapaszkodtak a járműbe, az asszony az ajtón keresztül még a vádlott ruházatát is megragadta, és kiabált, hogy gyermeke a kocsiban van, de próbálkozásuk, hogy a vádlottat visszatartsák, nem járt eredménnyel, mert a férfi  hirtelen gázt adva elindult, a sértetteket pedig rövid távon magával húzta.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott tisztában volt azzal, hogy a hátsó ülésen egy kisgyermek van, ennek ellenére a csúszós úton nagy sebességgel hajtott el, melynek során egy alkalommal majdnem fának, kanyarodása során pedig a padkának ütközött.

A vádlott a gépkocsival előbb Noszlopra, majd onnan az egyik közeli faluban lévő lakóhelyére hajtott, ahol a rendőrök megállították és elfogták.  Az ügyészség a Pápai Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!