Hírek

2017.07.06. 17:13

Homoszexuális kapcsolatból zsarolás

VESZPRÉM Zsarolás és csalás miatt hat évet kell rácsok mögött töltenie egy többszörösen büntetett veszprémi férfinek.

Mátételki András

D. János tavaly március elején megszólított a megyeszékhelyen egy férfit, aki meghívta a lakására. Ekkor ismerkedett meg az illető testvérével, K. P.-vel (a sértett nevét megváltoztattuk), aki befogadta a vádlottat. A két férfi között szexuális kapcsolat alakult ki, amivel a vádlott később visszaélt. A hat általánost végzett D. János rövidesen azzal a mesével állt elő, hogy a testvéreivel haragos a viszonya az örökség miatt, perre megy velük, de ehhez ügyvédet kell fogadnia. A jogász munkadíjára 150 ezer forintot kért kölcsön. K. P. ekkor hazament, s édesapja elrejtett, tűzifára félretett 680 ezer forintjából elemelte a kért összeget. A hagyatéki ügyek rendezésére újabb és újabb összegeket csalt ki a jóhiszemű férfitől, így összesen 320 ezer forinthoz jutott. A becsapott barát ekkor már gyanakodni kezdett, s nem akart újabb summát adni, mire az 52 éves férfi azzal fenyegette meg, hogy beszél az édesapjának a homoszexuális kapcsolatukról. K. P. megijedt, ugyanis nem szerette volna, ha erről a viszonyról apja tudomást szerez. Inkább fizetett: több részletben adott át 440 ezer forintot. Végül a pszichikai nyomás hatására úgy döntött, hogy tájékoztatja apját a kapcsolatáról, aki ezek után ajtót mutatott neki.

A rendőrség eljárást indított D. János ellen, aki megfenyegette barátját: amennyiben terhelő vallomását nem változtatja meg, illetve nem vonja vissza, rokonai elkapják és megverik. Az ügyészségi kihallgatásra is elkísérte a sértettet, ahol az épület előtt őrizetbe vették.

A Veszprémi Járásbíróság folytatólagos zsarolás és csalás, valamint kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt D. Jánost hat év fegyházra ítélte. A törvényszék helyben- hagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!