Hírek

2017.09.04. 17:17

Ízletes nedűk, ételek: szerdán indul a Pápai csülök-, cicege- és borfesztivál

A Pápai csülök-, cicege- és borfesztiválnak szeptember 6. és 10. között az Esterházy-kastély udvara ad otthont. A rendezvény elnevezéséhez hűen csülökből készült ételekkel, különféle ízesítésű cicegékkel, valamint jóféle borokkal várják az idelátogatókat.

Polgár Bettina

Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, nagy eredmény, hogy az idei évben először végre megjelenik Szekszárd is a borfesztiválon a Mészáros pincészet képviseletében, illetve a visszatérő pincészetek mellett meghívtak fiatal somlói borászokat, akik új ízvilággal bíró nedűket hoznak el. Emellett ismételten itt lesznek a badacsonyi, a balatoni borok, akárcsak a tavalyi borverseny győztese, a Jammertal Borbirtok. Tehát nagyon finom, testes vörösborokat szintén lehet majd kóstolni - tette hozzá. Megtudtuk, idén 15 faházban bort, kettőben pedig pálinkát kóstolhatnak majd a fesztivál vendégei.

A kastélyudvaron már javában készülnek a Pápai csülök-, cicege- és borfesztiválra
Fotó: Polgár Bettina

Szabadkai Verita, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója rámutatott, a Pápai csülök-, cicege- és borfesztivál során a helyi és a környékbeli amatőr művészeti csoportok mellett ezúttal is számos országos ismertségnek örvendő előadóművész lesz jelen. Kiemelte, csütörtök este a Kossuth-díjas Csík János által vezetett Prima Primissima-díjas Esszencia zenekar egy különleges előadás keretében jeleníti meg a magyar kultúra és a magyar bor kapcsolatát.

- Pénteken a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület a Vadvirág Néptáncegyüttes 35. évfordulójára összeállított műsorát mutatja be mintegy kétszáz szereplő közreműködésével. Szombaton a Kossuth-díjas Hot Jazz Band többek között régi magyar filmek zenéit idézi meg. Vasárnap este pedig a 15 éves szólókarrierjét ünneplő pápai származású énekesnő, Zséda koncertjével búcsúztatjuk a 2017-es Pápai csülök-, cicege- és borfesztivált - ismertette Szabadkai Verita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!