Hírek

2016.04.14. 13:19

A Jobbik korrupcióellenes munkacsoportja

Veszprém - A megyében lévő korrupciós ügyeket fel kell tárni, ezért hozta létre a Jobbik a korrupcióellenes munkacsoportot.

Balla Emőke

A munkacsoport tagja minden jobbikos önkormányzati képviselő és polgármester, de várnak minden olyan szervezetet, magánszemélyt, akinek elege van a megyét fojtogató korrupcióból, a mutyikból, egyes politikai közszereplők tolvajlásaiból, közölte Orbán Imre. A Jobbik megyei elnöke elmondta, segítséget várnak azoktól a rendőröktől, bíráktól, ügyészektől, NAV és önkormányzati dolgozóktól, akik maguk is találkoztak korrupciógyanús esetekkel.

A munkacsoport feladatának tekinti a korrupciógyanús szerződések, megbízások, közbeszerzések vizsgálatát, nyilvánosságra hozatalát és a szükséges jogi lépések megtételét, valamint a megyében történt trafik elosztás hátterének feltárását, a Nemzeti Földalap pályázatokon és a legutóbbi földárveréseken stróman gyanús nyertesek megnevezését. A munkacsoport azt szeretné, hogy a megye politikusai, közszereplői hozzák nyilvánosságra a saját és a családtagjaik vagyonnyilatkozatát. A Quaestor-botrány kirobbanásakor a Jobbik megyei politikusai nyilatkoztak, hogy nincs kapcsolatuk a Quaestorral, nincs onnan kimentett pénzük, nem rendelkeznek offshoreból származó jövedelemmel. Most ismét megteszik ezt a  nyilatkozatot és kérik a megye többi politikai szereplőjét nyilatkozatra, rendelkeznek-e offshoreból származó jövedelemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!