Hírek

2017.08.29. 20:00

A városé lehet a pápai Vasas-sporttelep

Több száz millió forint támogatást kap a kormánytól Pápa városa a jelenleg magántulajdonban lévő Vasas-sporttelep megvásárlására – jelentette be Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő.

Polgár Tibor

A kormánypárti politikus emlékeztetett: korábban jelentős beruházásokat hajtottak végre a Vasas-pálya környékén, elég csak a Petőfi gimnáziumra, a Várkertfürdőre, a kempingre vagy a sportcsarnokra gondolni.

A Vasas-sporttelep állapota igencsak leromlott az elmúlt évek, évtizedek alatt

Mint ismert, a közeljövőben folytatódik a város ezen felének csinosítása, fejlesztése. Jelentős rehabilitációs pályázatoknak köszönhetően megújul majd például a Belső- és a Külső-Várkert, az Erzsébet liget, valamint a Téglagyári út környéke, azonban igencsak rontana az összképen a nagy múltú, szebb napokat látott sporttelep és a régi tűzoltó-gyakorlópálya területe, ami egyfajta zárványként maradna itt. A magántulajdonú Vasas-pályának és tájékának rendezése több száz millió forintos kiadást jelentene a helyi önkormányzatnak, amely ezért támogatást kért a kormánytól az évek, évtizedek alatt egyre romló állapotú, több mint héthektáros terület megvásárlásához.

Kovács Zoltán kiemelte: az Erzsébet-ligettől kezdve a belső Várkerten és a Vasas-pályán át egészen a Külső-Várkertig egy hatalmas, egybefüggő, rehabilitált városrész jöhet létre, amely rekreációs, turisztikai és sportcélokat szolgál majd
Fotó: a szerző

Az üggyel kapcsolatban Kovács Zoltán egyedi kormánydöntést kezdeményezett, ennek nyomán pedig Pápa forrást kapott az államtól a megnevezett célra. Az államtitkár megjegyezte, innentől a városon a sor, hogy megállapodjon a Vasas-sporttelep tulajdonosaival, a szerződéskötés után következhet a szóban forgó terület rendbetétele. Kovács Zoltán kiemelte: ezáltal az Erzsébet ligettől kezdve a Belső-Várkerten és a Vasas-pályán át egészen a Külső-Várkertig egy hatalmas, egybefüggő, rehabilitált városrész jöhet létre, amely rekreációs, turisztikai és sportcélokat szolgál majd.

Sajtótájékoztatóján az országgyűlési képviselő a távlati tervekről szólva elárulta azt is, hogy a tervezett keleti elkerülő útról a városba bevezető útvonal is ezen a területen - a jelenlegi Téglagyári úton - keresztül érné el a belvárost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!