Hírek

2013.11.21. 19:44

A törvény miatt változott a szemétdíj

Veszprém - A VKSZ Zrt. a 2012. évi hulladékgazdálkodásról szóló törvény alapján járt el a Jobbik által kifogásolt ügyben, közölte Göttlinger László, a cég vezérigazgatója.

Marton Attila

Beszámoltunk arról, hogy Forgóné Kelemen Judit, a Jobbik önkormányzati képviselője szerint a közüzemi szolgáltató húsz százalékkal megemelte a vállalkozások által fizetendő hulladékszállítási díjat, miközben a kormány kompenzálja a rezsicsökkentésből adódó veszteségeit az önkormányzati cégnek.

Göttlinger László úgy reagált, a 2012. évi CLXXXV. törvény 91-es paragrafusának hetedik bekezdése – amely a nem természetes személyek által fizetendő hulladékszállítási terhekkel foglalkozik – alapján jártak el, ez a 120 literes és annál kisebb űrtartalmú edények esetében díjemelést, míg az ennél nagyobb edényeknél díjcsökkenést jelent. A vezérigazgató példaként az 1100 literes tartály díjváltozását említette: itt a korábbi 4547 forintos ürítési díj 3394 forintra csökkent. Hozzátette, a változásról az új szerződésekkel kiküldött kísérőlevélben részletesen tájékoztatták a vállalkozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!