Hírek

2016.03.30. 15:23

Kigyulladt a balatonalmádi gimnázium

Balatonalmádi - Szerencsére senki nem sérült meg, amikor eddig ismeretlen okokból tűz keletkezett a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégiumban szerdán délután.

Kovács Erika

A helyszínre a veszprémi, pétfürdői, balatonfűzfői tűzoltók vonultak - erősítette meg értesülésünket Csépányi-Barczi Petra megyei kataszasztrófavédelmi szóvivő.

A nemrég felújított épületnél, a tetőszerkezeten, a napelemeknél keletkezett a tűz szerdán délután – mondta Dudásné Pirik Mariann, az oktatási intézmény igazgatója, aki a helyszínen tartózkodik és nagy megkönnyebbüléssel tette hozzá, az eset tanítás után történt és senki nem sérült meg. Az épületben néhány kollégája tartózkodott, amikor a tűz keletkezett.

A lángokat a kollégiumból, illetve az utcáról a lakók is észlelték, ők jelezték a tüzet. A lángokat rövid idő alatt eloltották a tűzoltók, jelenleg szellőztetik az épületet.

Az intézménybe összesen 337 diák jár és közülük senki nem tartózkodott az épületben a tűz keletkezésekor.

Kattintson a képre a videó indításához

- Mire ideértünk, a gondnok és két civil gyorsan cselekedett, az épületben levő tűzcsapból már a tetőn a lángokra irányította a vízsugarat – idézte fel a történteket a megyei katasztrófavédelem képviseletében Farkas Zsolt alezredes, a műveleti szolgálat csoportvezetője.

Mint mondta, a tüzet a veszprémi és a balatonfűzfői tűzoltók oltották el, közel húsz tűzoltóval. Több egységet is értesítettek, de őket visszafordították, mert a tüzet gyorsan sikerült megfékezniük és eloltaniuk körülbelül negyed óra alatt. A tűz a tetőn keletkezett, vélhetően a napelemnél, ahol mintegy 150-200 négyzetméteres terület égett el. A tűz okát vizsgálják, anyagi kárról még nincsenek információk.

Dudásné Pirik Mariann igazgató

- Azonnal hagyjátok el az épületet! – ezzel rohant be hozzánk a gondnok, ahol edzettünk, mi pedig egyből kifutottunk az udvarra – ezt mondta két diák, Répásy István és Boldizsár Péter. Közölték még, az iskolával szemben levő épületből két fiatal jött át, és ők a gondnokkal együtt vették észre és jelezték a tüzet.

Répásy István és Boldizsár Péter
Fotó: Kovács Erika

Több megkönnyebbült szülővel találkoztunk az udvaron, akik boldogan beszéltek arról, nagyon megkönnyebbültek amiatt, hogy nem lett nagyobb baj. Sági Tamás és felesége, Ságiné Szecsődi Tünde elmondta, lányuk Laura is ebbe az iskolába jár, és nagyon örülnek annak, hogy egyetlen diáknak sem esett bántódása.

Farkas Zsolt tűzoltó alezredes, az oltás irányítója

Információnk szerint csütörtökön és pénteken nem lesz tanítás az iskolában, mert ki kellett kapcsolni az áramot. Több diák már elkezdte csomagolást, és indul haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!