Hírek

2016.12.19. 15:48

Befejeződötta járdafelújítás

Pápa - Befejeződött az ivóvízvezeték-csere, valamint az azt követő járdafelújítás az Esterházy úton.

A beruházás a Pápai Vízmű Zrt. gördülő fejlesztései között valósult meg - írja a papa-ma.hu. A munkálatok ősz elején kezdődtek, akkor tapasztalta a kivitelező, hogy az új vezeték a zöldfelület alatt a terület közműterheltsége miatt nem építhető ki, így a járdát kellett felbontani, hogy az alatt vezethessék el a csöveket.

Ez viszont a régi járda teljes megújításával járt, hiszen a nyomvonalas helyreállítás csak rontott volna az amúgy is rossz állapotú gyalogosfelületen. Így a páros oldalon 2014-ben megépített térkőburkolatot használva, igényesen kialakított, esztétikus gyalogosfelület áll a járókelők rendelkezésére a páratlan oldalon is.

- Kissé aggódtunk a késő őszbe nyúló munkák miatt, de az időjárás kegyes volt a kivitelezőhöz, aki jól tervezett a munkálatokkal, és egy nagyon szép, igényesen kialakított járdát vehettünk birtokba - fogalmazott Venczel Csaba, a városrész önkormányzati képviselője.Áldozó Tamás polgármester a fejlesztés kapcsán a helyszínen azt hangsúlyozta, ez is a városlakók pénzéből valósult meg, hiszen az önkormányzati költségvetésben szereplő fejlesztési pénzek mellett a vízműnek is van olyan pénzügyi alapja, mely a vízdíjakból származik és városi beruházásokat szolgál.

- Az ivóvíz- és szennyvízcsatorna-cserék során lehet szó arról, hogy a felbontott burkolatokat teljesen megújítsák, ez történt itt is. Ezzel az a járdaépítés fejeződött be, mely 2014-ben kezdődött az utca páros oldalán - közölte. Az ivóvíz-rekonstrukció és a hozzá tartozó járdaépítés költsége meghaladta a bruttó negyvenmillió forintot, ennek eredményeképpen közel 1500 négyzetméter új járda ké-szült el - olvasható a papa-ma.hu-n.

- Ez az egyik legjelentősebb beruházás idén, hiszen sok nagy beruházás ebben az évben sajnos nem szerepelt a város fejlesztési tábláin - hangsúlyozta Áldozó Tamás. Megjegyezte, idén két nagy járdaépítést tudott megvalósítani a város: az Esterházy útit és a Nagyváradi utcait, egyúttal bízik abban, hogy jövőre több járdafelújításra lesz lehetőség, hiszen bőven van még olyan gyalogosfelület, melyre ráfér a rekonstrukció. Az Esterházy úton jelenleg is folyamatban vannak a munkák, több lakó kérte, hogy a járda burkolatával egyező térkővel készítsék el a kapubejárót.

Ez az ingatlantulajdonosok magánberuházásában készül, akik nem vállalták ennek költségeit, az eredeti állapotban kapták vissza a kocsibehajtókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!