Hírek

2013.08.09. 13:30

Beindul a Loksi

Háromórás nagykoncertet ad az LGT az alsóörsi Európa Kempingben augusztus 18-án.

Marton Attila

A legendás együttes öt év szünet után év elején négy telt házas, fergeteges koncertet adott a budapesti Papp László Sportarénában. A rajongók azt gondolhatták, egy darabig nem látják újra kedvenceiket, a Nagyon Balaton rendezvénysorozaton azonban a régi Tabán-koncertek hangulatát felidéző produkcióra készülnek Somló Tamásék.

A zenekar már az aréna-koncerteken is műfűvel szerette volna beboríttatni a küzdőteret, erre azonban nem kaptak engedélyt, a rajongók Alsóörsön viszont szabadtéren, a fűben ülve hallgathatják a legnagyobb slágereket, például a Kék asszonyt vagy éppen a Szól a rádiót.

Egy interjúban Presser Gábor úgy fogalmazott, az év eleji koncertekhez képest nagyjából húsz dalt hagynak meg a repertoárban, a többit valószínűleg lecserélik. Habár a koncert tervezett kezdési ideje este nyolc óra, az érdeklődőket egész nap programok várják majd a kempingben: a kapukat 10 órakor nyitják meg, napközben utcazenészek szórakoztatják a vendégeket, valamint LGT Dj-k is keverik majd a lemezeket, mellettük pedig artista növendékek is műsort adnak majd, de vélhetően népszerű program lesz a strandolás is.

Délután négytől nyilvános hangbeállást és egy rövid próbát is tart az együttes, ahogyan azt három évtizeddel ezelőtt a zenekar törzshelyének számító Tabánban szokta. A Locomotiv GT koncertjére zenevonat indul Budapestről: a szerelvény vasárnap 11 óra 55 perckor fut ki a Nyugati pályaudvarról, hogy a kelenföldi és székesfehérvári megállókat beiktatva érkezzen Alsóörsre. A vonat a koncert után, előreláthatólag éjfélkor indul vissza a fővárosba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!