Hírek

2012.05.30. 05:37

Családi nap a parkban

Lovas - Két ünnepséget is tartottak a településen. Megemlékeztek a két világháborúban elesett katonákról, majd megtartották a családi napot a Millenniumi parkban.

Varga Ibolya

Nem új keletű a hősök napjának megünneplése, tudtuk meg Ferenczy Gáborné polgármestertől, 1917-ben mondta ki először törvény, hogy méltóképpen meg kell emlékezni azokról a magyar katonákról, akik életüket áldozták hazánk védelmében. Lovason külön emlékmű őrzi a két világháborúban elhunyt valamikori helybeli lakosok emlékét. Az emlékműveket megkoszorúzták és a polgármester asszony méltatta a hősöket, akik közül többnek a sírhelyét sem ismerjük, tehát csak így, az emlékműnél tudunk méltóképpen megemlékezni róluk.

A koszorúzáson  több gyermekes család vett részt, akiknek ősei haltak meg a világháborúkban. A megemlékezés után ők és a többi gyerekes család is a Millenniumi parkban találkozott, ahol   családi napot tartottak. A játékvárban mindenki talált kedvére való időtöltést. Voltak asztali és népi játékok, kézműves-foglalkozások, arcfestés. A felnőtteknek lehetőségük nyílt  jótékony testmozgásra,   közös főzőcskézésre. A finom ételeket is közösen fogyasztották el a szabadban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!