Hírek

2012.07.07. 05:29

Csökken a díjemelés mértéke a szemétszállításnál

Veszprém - Csökkentik a díjemelés mértékét, ezért az eredetileg beharangozottnál 12 százalékkal kisebb mértékű lesz a szemétszállítási díj a királyszentistváni hulladékkezelési központhoz tartozó 158 településen.

Tremmer Tamás

Mindezt Porga Gyula jelentette be a pénteki sajtótájékoztatóján. Veszprém polgármestere kifejtette, a szemétszállítási díjak maximumát 2010 végén fogadták el, a hulladékkezelési társulás ezzel a díjtétellel kalkulált.

A díjszabás 2012. július 1-jével lépett volna hatályba, de a gazdasági körülményekre, a háztartások nehéz anyagi helyzetére való tekintettel kérte a költségek felülvizsgálatát.

A felülvizsgálat  eredménye, hogy a korábban bejelentett árakat 12 százalékkal sikerült csökkenteni. A júliusi számlákat is már ezzel az összeggel küldik ki. Czaun János, az önkormányzati társulás elnöke arról tájékoztatott, hogy a díjcsökkentést két, már folyamatban lévő uniós pályázati projektjükben bekövetkezett változások tették lehetővé.

Göttlinger László, a veszprémi szolgáltató VKSZ Zrt. vezérigazgatója elmondta, a hét elejétől már a királyszent-istváni hulladékkezelési központba hordják a szemetet, ez ma napi 350-400 tonnát jelent. Jelezte, július 1-jétől a 120 literes edény esetében a csökkentett díj heti 701 forint. Mivel a szemétszolgáltatás díja képzett számokon alapul, decemberben felülvizsgálják a tevékenységet. Ekkor már a tényleges számok alapján tudnak kalkulálni, s a jövőbeni árakat eszerint változtatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!