Hírek

2017.05.06. 07:53

Elballagtak a tapolcai középiskolák végzős diákjai

Tapolca - A legtöbb család életében hatalmas változás az, hogy a gyermek kilép a középiskolából és elkezd egy más fajta életet. Remélem, nem lett ehhez túl nehéz a tarisznyátok.

Tóth B. Zsuzsa

Ezekkel a szavakkal üdvözölte a város középiskoláiból ballagó végzős diákokat szombaton délelőtt a Fő téren Dobó Zoltán.

A város polgármestere az ünnepi alkalomhoz mérten atyai gondolatokkal szolgált útravalóul a fiataloknak. Mint mondta, reméli, hogy a mondókát belehelyezik tarisznyájukba, majd később a képzeletbeli tarisznyába, amelyet életük végéig visznek magukkal. Az emberi és családi, közösségi teljesítményről szólva hozzátette, az, hogy eddig eljutottak és az érettségi küszöbén állnak, nem egy valaki teljesítménye, hanem a családjuké és az iskoláé.

A ballagókat a Fő téren Dobó Zoltán polgármester köszöntötte Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Apu, anyu óvtak szerettek titeket, törődtek veletek és sokkal többet gondolkodtak azon, hogy vajon mi lesz a gyerekkel, mint azt ti bármikor feltételeznétek. Ha néhányan úgy érzitek, hogy ha megvan az érettségi és hátra dőlhettek megrogyva önnön nagyságotoktól, akkor tévedtek.

Mindenki nézzen magába és nézzen körül a világban, hogy milyen teljesítményeket érnek el mások. Akkor láthatjátok és értékelhetitek magatokat igazán tisztán. Mert a híresztelésekkel ellentétben nem csak a részvétel a fontos, pláne most, nektek. Nem mindegy, hogy a tapolcai tanuló ifjúság milyen teljesítményt nyújt. Nekem rendkívül sokat számít, amit letesztek az asztalra. Büszke vagyok rátok, amikor közületek országos bajnokságon kiválóan szerepelnek néhányan – mondta a polgármester és azt kérte a ballagóktól, hogy a szeretetből adjanak vissza most szüleiknek, tanáraiknak. A tarisznyájukba tegyék be a szülők tanácsait, hiszen előbb utóbb rájönnek, hogy a családnak igaza volt. Bizalmát fejezte ki, hogy az a változás, ami az elmúlt néhány évet az iskolában végig kísérte a tanulókat, a következő esztendőkben is bekövetkezik és a meg tudják mutatni maguknak, a családnak és társaiknak, hogy nagyon sokra képesek.

A Széchenyi iskola végzős diákjai is elköszöntek az intézménytől Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A Batsányi János Gimnázium két és a Széchenyi István Baptista Középiskola öt osztálya ballagóit

szavalatával a Széchenyi iskola tanulója, Horváth Rajmond köszöntötte, majd a Fő térről a ballagók a Széchenyi iskolába és a Csermák József Rendezvénycsarnokba sétáltak, ott folytatták az ünneplést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!