Hírek

2014.05.17. 08:22

Rekordérdeklődés a szűrésen

Balatonalmádi - Ötven, kihelyezett szűrővizsgálatot végeztek szombaton a helyi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében, ahol egész nap sorban állás volt a Pannónia a Művelődési Központnál, szombaton.

Kovács Erika

17:53 Az emberek azt mondták, örülnek az ingyenes lehetőségnek, mert hisznek a megelőzésben, és elmennek orvoshoz, ha arra szükség lesz. Részt vehettek alhasi ultrahangon és csontsűrűség vizsgálaton.

Az egészségügyi szűrés a "Tavaszi zsongás" nevű rendezvény keretében várta az embereket. Aszínes tavaszi kavalkádot a helyi Turisztikai Egyesület szervezte meg. Lehetőség nyílt többek között vitorlázásra, környékbeli madárfotózásra, a gyerekeket pedig sok játékkal várták. Szombaton este a Vörösberényi templomban a Dohnányi Ernő Konzervatórium jótékonysági hangversenyére várják a zenekedvelőket, és azokat, akik támogatják a templom tervezett orgonavásárlását.  Vasárnap kerékpáros túrára hívják a sportolni vágyókat, a helyi kerékpáros egyesület szervezésében, aztán lesz kutyabemutató a Városháza téren, és ügyességi verseny is szerveznek egy akadálypályán a Szent István parkban, valamint tíz kilométeres túrát a Kilátóhoz, a piacon baba-mama börze várja az érdeklődőket. Mindkét napon kirakodók kínálják portékáikat.

 

10:19 A szűrés a kétnapos Tavaszi zsongás nevű gazdag programsorozat része  a városban, amit  a helyi turisztikai egyesület szervezett meg.

Kihelyezett körülmények között dolgozik Szalai Emese irodavezető, Szomjas-Jakab Erzsébet és Bressel Előd.

Végeznek hasi ultrahang vizsgálatot, amellyel időben észre lehet venni a belső szervek elváltozásait, többek között nőgyógyászati problémákat, a prosztata, a máj, az epe, a bélrendszer elváltozásait. Időben történt felismeréssel gyógyíthatók az elváltozások. Az ingyenes kihelyezett szűrésen végeznek csontsűrűség vizsgálatot is, amely a súlyos népbetegség, a csontritkulás miatt fontos, ami csonttöréseket, a gerinc problémáját idézheti elő.

A szűrésekre egész nap van lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!