Hírek

2017.05.18. 18:15

Életre keltenék a szunnyadó kerteket- Új programot indított a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

PÁPA A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pápai csoportja a Marcal-völgye Adorjánháza Egyesülettel karöltve vetőmagokat és palántákat adományozott rászoruló családoknak.

Laskovics Márió

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pápai csoportja új programot indított az Adorjánházán és környékén élő hátrányos helyzetű családokat segítő Marcal-völgye Adorjánháza Egyesülettel, akikkel közel egy éve állnak kapcsolatban. A kezdeményezés során a pápai csoport által vásárolt százhúsz tő paprika- és paradicsompalántát, valamint hetven csomag vetőmagot mintegy húszezer forint értékben tartalmazó adományt a két szervezet vezetője a sajtótájékoztatót követően együtt vitte el és adta át tíz rászoruló családnak Adorjánházán és környékén.

A Sebestyén Zoltán vezette Marcal-völgye Adorjánháza Egyesület segít a helyieknek a kertek rendbetételében és a veteményezésben, így az évtizedek óta szunnyadó kiskerteket kézi és gépi erővel újraélesztve lehetőségük lesz megtermelni maguknak az élelmiszerek egy részét

A helyi egyesület segít a jelentkezőknek a kertek rendbetételében és a veteményezésben, így az évtizedek óta szunnyadó kiskerteket kézi és gépi erővel újraélesztve lehetőségük lesz megtermelni maguknak az élelmiszerek egy részét - tájékoztatott Pintér-Papp Eszter csoportvezető szerdán az Eötvös utcai Ifjúsági Centrumban. Hozzáfűzte, bevásárláskor önzetlen segítőre akadtak: egy celldömölki termelő a palánták egy részét térítésmentesen ajánlotta fel a nemes célra. Ruhanemű- és élelmiszer-adományaikat az egyesület már többször is elvitte kistérségébe. A pápai csoport hasonlóan segíti Béb és Csót községet, illetve Vaszarral is felvették már a kapcsolatot.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pápai csoportvezetője, Pintér-Papp Eszter (baloldalt) vetőmagokat ad át egy nehéz sorsú családnak Fotó: Pintér Ádám

Sebestyén Zoltán egyesületi elnök közölte, ez az új kezdeményezés csak egy szelete a társaság tevékenységi körének. Többek között szeretnék megóvni Adorjánházát a kihalástól, valamint egy, Sárvárt a falujukon keresztül a Somlóval összekötő turistaútvonal kiépítésén dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!