Hírek

2017.09.02. 06:46

Elfogták a férfit, aki robbanószereket gyűjtött eplényi otthonában (Frissítve!)

Veszprém - A veszprémi rendőrök felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el a 22 éves eplényi férfit, közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Kovács Erika

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálat közreműködésével tartottak házkutatást 2017. augusztus 30-án reggel.

Fotó: Kovács Erika

A 22 éves férfi otthonában összesen közel 500 darab éles lőszert, több mint 50 darab robbanó anyagot tartalmazó tüzérségi lőszert és alkatrészeit, mintegy fél kilogramm lőport és több mint egy kilogramm robbanóanyagot - köztük olyan veszélyes vegyületeket is mint a TNT és a pikrinsav - valamint két fémdetektort foglaltak le a nyomozók.

Fotó: Kovács Erika

Az elfogott eplényi lakost robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított több mint négy év alatt gyűjtötte össze a tőle lefoglalt anyagokat és szereket. A férfit a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Fotó: Kovács Erika

Frissítés:

Az illetékes bíróság szeptember elsején elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, közölte Kucsera Katalin, megyei rendőrségi sajtóreferens.

Frissítve:

Az illetékes bíróság szeptember elsején elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, közölte megkeresésünkre Kucsera Katalin, megyei rendőrségi sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!