Hírek

2014.09.12. 17:38

Elmosta a tanyát a víz

Veszprém – Olvasónk kétségbeesetten, sőt sírva telefonált szerkesztőségünkbe, mert az esőzések miatt a víz elárasztotta a tanyáját Veszprém és Gyulafirátót között.

Kutasi Zsófia

Sok hivatalban próbálkozott már, de még ma sem tudja, kinél, hol találhatna megoldást a problémájára. – Mint amikor egy folyó kiárad, olyan árhullámok öntik el a tanyát minden évben – panaszkodott Mulik Lászlóné őstermelő, aki végső elkeseredésében fordult a Naplóhoz.

Mint mondta, a területre a Rab Mária-forrástól indul a víz, a csatornarendszer és a vízelvezető Gyulafirátót felé a vasúti átjárónál már régen eldugult, partfal és meder nincs, ezért a nagy mennyiségű csapadék pont az ő földje felé talál utat, és ott ömlik szét. A problémás területen nád, fatörmelék és gumiabroncs is található, ezért azt rendszeresen takarítani kellene.

Mint Mulik Lászlóné lapunknak elmondta, már nagyon sokszor telefonált az önkormányzathoz, de mindenhol csak „tologatták a telefont”. A negyedik kapcsolás után annyit tudott meg, hogy valakinek ki van adva a terület, azonban nem találta meg azt, aki illetékes lenne az ügyben.

A tanya, ahol Mulik Lászlóné él a férjével 1,8 hektárnyi, egy kis szükség épülettel. Minden évben nagyon nehezen jutnak el az épületig, ha beköszönt a rossz idő. Két kilométert kell megtenniük murvás úton, melyről szintén nem tudja a hölgy, hogy kinek a tulajdona. Idén saját költségén vitetett az útra egy kis murvát, mert senki nem gondozza az utat. Rendszeresen egy kádártai traktorosnak szól, ha ki kell húzni a kocsit a kátyúból vagy a sárból, ami szintén tetemes kiadást jelent számára. Évente öt-hat alkalommal küzdenek a vízzel, három éve az épületben és a berendezésben is komoly károkat tett az áradás.

Megkíséreltük megkeresni az önkormányzatot is, de pénteken délután már nem értünk utol senkit. A későbbiekben visszatérünk az ügyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!