Hírek

2011.04.15. 06:55

Előbb is elkészülhet a bicilkiút

Tihany - Ha az időjárás engedi, akár egy, másfél hónappal előbb is elkészülhet a tihanyi bicikliút legújabb szakasza, jelentette be Tósoki Imre a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Győrffy Árpád

A polgármester elmondta, hogy a 2,6 kilométeres új szakasz a Balatoni Bringakörutat köti össze a diósi elágazótól a hajóállomással a főút mellett haladva. Az út hivatalosan hivatásforgalmi kerékpárútként készül, persze, a turistákat is szolgálja majd, segítségével igazi kerékpárosbarát településsé válhat Tihany. A munka februárban kezdődött, de már a pálya teljes nyomvonalán elkészítették az alapot.

A megfelelő időjárásnak köszönhetően eddig a tervezettnél gyorsabban haladtak a kivitelezéssel, így esély van arra, hogy a korábban tervezett június helyett már május közepén átadják az utat a kerékpárosoknak. A polgármester elmondta azt is, hogy a 96 millió forintba kerülő fejlesztéshez 81,5 millió forint támogatást nyertek a Közép-dunántúli Operatív Programból, a fennmaradó részt az önkormányzat biztosította.
 
Az új szakasz a 2. része annak a hálózatnak, melynek 1. szakaszát 2008-ban adták át a faluközpont és a 71-es főút összekötésére. Már folyik a harmadik szakasz előkészítése is, amelyik 2012-2013-ban majd a révvel köti össze a most épülő szakaszt. A sajtótájékoztatón részt vett Polgárdy Imre, a megyei önkormányzat alelnöke is, aki az új út turisztikai jelentősége mellett azért tartotta fontosnak a fejlesztést, mert sokkal biztonságosabbá teszi a közlekedést a nyári szezonban is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!