Hírek

2014.03.31. 11:09

Enyhítettek a horgászati tilalmon a Balatonnál

A nádi pontyozók érdekében enyhítettek az áprilisi csónakos tilalmon a Balatonnál. A ragadozó tilalom fennmarad, de a csónakhasználati tilalmat feloldják.

Tremmer Tamás

A 2012-ben életbe lépett Balatoni Horgászrend a süllőállomány védelme érdekében azt tartalmazza, hogy „Április 1. – április 30. közötti időben csak partról lehet horgászni. Ebben az időszakban vízijárműről (vitorlás, csónak, és a többi), fürdőeszközről, illetve parti bejáróval nem rendelkező víziállásról (stégről) horgászni tilos!” Ezt a szabály idén enyhítik, kaptuk a tájékoztatást a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit (BHN) Zrt-től.A fenti tilalom ellen annak bevezetése óta harcolnak a horgászszervezetek, amelyek kérése egyhangúan a nádi pontyozásra vonatkozott. Ez most meghallgatásra talált, a BHN április 1-től az általuk megjelölt partszakaszok előtt, a nádas szélétől maximum 50 méteres távolságban engedélyezi a horgászatot de kizárólag békés halra, és kizárólag nappal!

Az engedélyezett területek: A Balaton keleti medencéjének északi partján: a balatonfűzfői „Marina Fűzfő” kikötő bejáratától a balatonfüredi hajógyári kikötő keleti mólószárnyáig. A Balaton középső és nyugati medencéjének északi partján: az örvényesi strand nyugati szélétől Keszthelyen, a Kőolajipari Sporthorgász Egyesület kikötőjétől 150 méterre délre lévő határpontig.

A megjelölt két 50 méteres parti sávot leszámítva áprilisban közlekedni sem szabad horgászkészséggel, aki ezt megszegi, szabálysértést követ el! Ne feledjük, az áprilisi csónakos horgász csalihallal, halszelettel és műcsalival továbbra sem horgászhat, még az engedélyezett sávokban sem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!