Hírek

2013.01.25. 09:50

Fegyveres rablás Edericsen - 200 ezer a nyomravezetőnek

A Balatonedericsen tavaly elkövetett rablás kapcsán tűzött ki nyomravezetői díjat a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

veol.hu

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat fegyveresen elkövetett rablás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben, aki 2012. november 29-én, 11:56 óra körüli időben bement a 8312 Balatonederics, Arany János utca 12. szám alatti Balatonfelvidéki Takarékszövetkezet fiókjába, és az ott dolgozó alkalmazottat egy fegyverrel fenyegetve a bevétel átadására kényszerítette. Az elkövető a megszerzett pénzzel a helyszínről gyalogosan távozott, majd feltehetően egy robogóra szállt és Keszthely irányába hajtott.

A rendőrség 2013. január 25-én a nyomravezetőnek 200.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki – tudtuk meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető személyleírása, ruházata a következő: kb. 160 – 165 cm magas, átlagos, kissé soványabb testalkatú, 40 év körüli, fehér bőrű férfi.

A bűncselekmény elkövetése idején sötét színű simléderes sapkát, világosszürke (munkásőr ruha) színű szövetkabátot, sötét színű - talán bársony - nadrágot viselt. Kabátja egyszerű volt (talán még zseb sem volt rajt), középen zippzáras, ami a rablás idején végig felhúzott állapotban volt. Minta, felirat sem kabátján, sem egyéb ruházatán nem volt. Ruházata tiszta volt, nem tűnt hajléktalannak.

A jobb oldalán egy nagyon vékony táska volt, amely valamivel kisebb egy A/4-es méretű lapnál. A táska talán zippzáras lehetett, színe sötét, annak egyik oldalán egy ezüst színű embléma látszott – ebbe tehette a pénzt.

A férfi az arcán egy gumi-szerű - nem kemény műanyagból készült - maszkot viselt, ami egészen leért a nyakáig. A maszk arcrésze egy fehérbőrű öregembert "ábrázolt", melyen csak a szemnyílások voltak kialakítva. A nagy orron egy "SZTK" keretes fekete szemüveg volt, illetve sötétszőke, vagy világosbarna ritka hajzat is ki volt azon alakítva.

Az elkövető által viselt cipőről nincs információ.

Az elkövetőnél látott fegyver, vagy annak látszó tárgy feltételezhetően egy kisebb méretű, fekete színű forgótáras pisztoly.

A rendőrség kéri, hogy aki a fenti időpontban és helyen, vagy annak környékén a személyleírásnak megfelelő, vagy ahhoz hasonló személyt látott, ismeri, vele kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen munkaidőben személyesen a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán, vagy telefonon a 06-88/428-022-es számon (13-59-es mellék), illetve munkaidőn túl a 107-es, 112-es segélyhívószámon vagy a főkapitányság ügyeletén.

A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető(k) személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés annak nyilvános visszavonásáig érvényes, a visszavonás jogát a kitűző fenntartja!

A díjkitűzés összegére a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó személyek és azok hozzátartozói nem jogosultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!