Hírek

2013.03.25. 14:18

Felhelyezték a kupolát a vámosi templomra

Egy hatalmas, darus tűzoltókocsi helyezte fel a kupolát az épülő nemesvámosi fatima templom tetejére.

Varga Domokos Péter

Gere D. Márk plébános ünnepélyessé kívánta tenni a pillanatot, amikor tető alá kerül az adományokból, érseki és önkormányzati támogatással épülő szentély. Ezért megszervezték, hogy a kupola felemelésénél jelen lehessenek a helyi óvodás és általános iskolás gyermekek. Ha majd idősek, nagypapák és nagymamák lesztek, elmondhatjátok az unokáitoknak, ti ott voltatok a kupola felhelyezésénél és láthattátok azt mondta a plébános az összegyűlteknek.

 

Márk atya szólt arról, hogy a keresztnek számukra nagyon fontos üzenete van, azt jelenti, hogy a szeretet és a békesség összefűzi a hívő embereket. A kupolára a felhelyezés előtt színes szalagokat kötöttek a gyerekek. A téli hidegben forró teát is osztottak a segítők. A gondolat, hogy Nemesvámoson a fatimai Szűz Máriának templomot építsenek, 1994-ben vetődött fel, 2003-ra elkészült a közösségi ház és plébánia, azután erőt gyűjtöttek a folytatáshoz. Az eredeti tervek egyszerűsítésével a templomépítés teljes összegét 150 millió forintra faragták le, ennek első ütemeként mintegy 50 milliós beruházást kezdtek el.

 


A veszprémi főegyházmegye húsz, a nemesvámosi önkormányzat 12,5 millió forinttal támogatta a templom létrehozását, az ötvenmillió többi részét a

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!