Hírek

2014.01.18. 19:18

Ferencsik Jánosra emlékeztek

Balatonfüred - Emléknappal tisztelegtek a neves karmester, Ferencsik János előtt születésének 107. évfordulóján, a róla elnevezett zeneiskolában szombaton.

Győrffy Árpád

Medgyessy-Kovács Gyula saját szerzeményeit adta elő a szombati Ferencsik-emléknapon
Fotó: Győrffy Árpád

Az Operaház és a Magyar Állami Hangversenyzenekar egykori főzeneigazgatója egykor nagyon fontos szerepet játszott a füredi zenei oktatás megteremtésében. A nyarainak jelentős részét a városban töltő művész biztatással, közbenjárással, sőt az első zongora felajánlásával segítette többek között az intézmény elindulását. Érdemeiről Csincsi Ferenc igazgató beszélt a nagytermet teljesen megtöltő hallgatóságnak. Mint elmondta, Ferencsik halála után nem sokkal, 1987-ben a nevét is felvette az intézmény, és azóta is buzgón ápolják emlékét. Ennek fontos pillanata volt a szombati rendezvény is, amin Csincsi Ferenc átvette a nyaranta Füreden élő, dolgozó festőművész, zenész, zeneszerző, Medgyessy-Kovács Gyula ajándékát, egy Ferencsik Jánosról készült festményt, ami mostantól a hangversenyterem falát ékesíti. Az ajándékért az önkormányzat nevében dr. Kiszely Pál tanácsos, a képviselő-testület tagja mondott köszönetet. Az ünnepség zárásaként Medgyessy-Kovács Gyula zongorán előadta egy készülő füredi zenei ciklusának három darabját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!