Hírek

2016.02.18. 10:46

Fergeteges ízparádé Noszlopon

Noszlop – Kocsonya, sütemények és eltett ételek, illetve az idén először kenyér kategóriában versenyeztek a Noszlopi ízparádé résztvevői.

Penk Tímea

A környékbeli településeken kívül külföldről is érkeztek vendégek a rendezvényre, amelyet évek óta megszerveznek a faluban. A házi készítésű ételek versenye, kóstolója és vására egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A versenyben az idén több mint kétszázan vettek részt. A programot tizenöt cég támogatta közel háromszázezer forint értékben. A főszervező, Szabó Péter fogadós hetvenöt érmet, tizenegy serleget és három különdíjat osztott ki a bírálók értékelése alapján, akik között volt Pintér Ferenc nyugalmazott polgármester, Nardai Károly cukrászmester, Nardai Anita pékmester, Városi Attila iskolaigazgató, Felső Sándor polgármester, Könyvné Dózsa Erzsébet mesterszakács, Farkas Zoltán mesterszakács, konyhafőnök, Szalai József húsüzemvezető, Kassné Tóth Melinda egyetemi tanár, Kéry József savanyító és Kulcsár Iván tartósítómanufaktúra-tulajdonosok.

A versenyzők előre elkészített ételeket vittek a parádéra. A rendezvény látogatói 306-féle ételt kóstolhattak meg. A kocsonyák között volt hagyományos, füstölt, vegetáriánus, különböző módon díszítették őket. A sütemények is igen széles választékban mutatkoztak be a rendezvényen, akárcsak a kenyerek, befőttek, lekvárok, savanyúságok és szörpök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!