Hírek

2012.12.20. 13:24

Gróf Tibor az igazgató

Balatonfűzfő – A művelődési központ és könyvtár igazgatói posztjára érkezett pályázatok közül Gróf Tiborét fogadta el a testület – döntöttek legutóbbi ülésükön a városatyák.

Varga Domokos Péter

Marton Béla polgármester ismertette, az egyik, a helybeli lakos által beadott pályázat nem felelt meg a kiírásban támasztott feltételeknek, ezért azt a bíráló bizottság érvénytelennek nyilvánította. A két érvényes pályázat közül a képviselők Gróf Tiboré mellé tették le a voksukat.

Szintén a művelődési központhoz kapcsolódóan döntöttek arról, hogy egy KEOP-os pályázatra alapozva elindítják az épület komplex energetikai megújítását. Kezdetben az Irinyi iskolát is belefoglalták ebbe a pályázatba, de időközben kiderült, az iskola nem felel meg a kiírásban szereplő kritériumoknak. A szükséges 15 százalékos önrészt már korábban vállalta a testület. Arról is döntést hoztak, hogy egyelőre marad művelődési központnál a könyvtári ellátás, most még nem veszik igénybe a megyei könyvtár által felajánlott szolgáltatást. 

Már feladatot is szabtak meg az új igazgatónak, a volt Jókai iskola egyik épületegységében meglévő közösségi teret integrálnia kell a művelődési központ működési rendjébe. Ezzel a testület teljesítette a Fűzfőfürdői Öregdiákok és Tanárok Baráti Körének kérését. A helyi járati szolgáltatást továbbra is a Bakony Volán látja el, a pályázatukban a korábbinál 340 ezer forinttal olcsóbb ajánlatot adtak. 

A városatyák megtárgyalták a helyi plébános kérését is, aki felvetette, a templom közelében lévő korábbi óvóhelyen tegyék lehetővé az urnást temetkezést, az átalakítás költségeit az egyház vállalná. Ezt egy törvényi változás tenné lehetővé, mivel megszüntették az óvóhelyi besorolásokat, ezek az épületek egyszerű helyiségként funkcionálnak.

A testülethez ezzel kapcsolatban több lakossági bejelentés is érkezett, az épület lakott területekhez való közelsége miatt ezt nem szeretnék. A képviselők olyan döntést hoztak, hogy jobban meg kell ismerni a lakosság véleményét – tudva, hogy mindig az ellenzők a hangosabbak -, és emellett el kell végezni a szükséges környezettanulmányokat is. Ezek ismeretében februárban újra napirend tűzik a kérést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!