Hírek

2013.05.01. 09:56

Idén is felvonultak a munka ünnepén

Több száz felvonuló köszöntötte május elsejét Ajkán a szerdai ünnepségen.

Tóth B. Zsuzsa

Az Agórán a kisbíró kérte, hogy ezen a napon ne dolgozzék, hanem mulatozzék mindenki. A májusfa állítását követően a magyarpolányi művészeti iskolások ropták a táncot, majd a Bányász Fúvószenekar adta a mazsorett csoport műsorához az aláfestést. Köszöntő beszédében Schwartz Béla polgármester ajánlotta a májusfát az ajkai lányoknak, asszonyoknak, kérve őket, hogy legyenek büszkék a helyi legényekre, férfiakra. - A május a tavasz legszebb hónapja, inspirál bennünket és ezt ki kell használni.

 

Mi is szeretnénk ezt kihasználva kérni önöket, hogy aktívan vegyenek részt programjainkon. Mozi premier címmel új sorozatot indítunk, évi 100-120 premier filmet láthat a közönség nálunk 3D-ben. A Pannon Várszínház kifejezetten Ajkának írt musicaljét még a tavasszal bemutatják, e hónap végén a Gyermeknapra pedig gyerekvárossá alakul az Agóra.


Az Újszülöttek ligete program némi szünet után most újra indul, kedvezményekkel is várva a kicsiket Megújulnak az utcák, a Házunk Tája program félbemaradt beruházásai elkészülnek, az A mi utcánk ó be szép program folytatódik idén - sorolta a terveket a polgármester. Kérte a jelenlevőket, hogy vegyék ki részüket az eseményekből.

 



A felvonuláson a rendőröket a fúvósok, táncosok, mazsorettesek, tűzoltók követték. A város apraja-nagyja léggömbökkel, vidám zeneszó mellett, retro hangulatban vonult a sportpályára, ahol egész nap tartott a majális kulturális és sport programokkal, gyermekműsorral.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!