Hírek

2010.12.19. 08:40

Időjárási nehézségek egész Európában

London/Brüsszel - A hóviharok és a fagypont alatti hőmérséklet miatt szerte Európában nem tudott közlekedni szombaton számos légi járat, járhatatlanná váltak vasútvonalak és közutak. Sokan az úton veszteglő autójukban töltötték az éjszakát.

MTI

Járattörlést, illetve -késést jelentettek Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Spanyolország, Hollandia, Belgium és Dánia repülőterei. A brüsszeli repülőtéren szombat este 3-4 ezer utas vesztegelt, mert számos tengerentúlról érkező járatot irányítottak oda más európai repülőtér helyett, este fél nyolcig csak a londoni légikikötők 16 gépet nem tudtak fogadni. De a brüsszeli repülőtér fogadókészsége is veszélyben van, mert este Belgiumban is elkezdett havazni.
   
Olaszországban bedugult a legjelentősebb, északról délre tartó autópálya, és sok utazó veszteglő autójában töltötte az éjszakát. Svédországban - ahol médiajelentések szerint a másfél évszázada a leghidegebb télre kell számítani - sok közúti balesetet okozott az időjárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!