Hírek

2015.12.09. 10:53

Idős házaspár szén-monoxid-mérgezése?

Azzal hívták fel a tűzoltókat Ajkán, hogy nem tudnak bejutni egy házba, mert nem nyitnak ajtót a lakók. A helyszínre érve egy idős párt találtak – tudtuk meg a megyei katasztrófavédelemtől. A mentők kórházba szállították az idős párt.

Kovács Erika

Fotó: Balogh Ákos

– Nagyon elkeseredett volt az asszony, amint végig kellett néznie, hogy mennyire beteg a férje, akinek főként nyár vége óta romlott az állapota – ezt mondták az utcában lakók szerdán délelőtt, amikor a helyszínen, illetve az idős pár házánál jártunk, ahol az udvarról egy szomorú szemű kutya nézett felénk.  Megtudtuk, a nyolcvan év körüli  házaspár fia naponta látogatta őket, idős édesapjához külön gondozó is járt, a fiatalember nagyon odafigyelt szüleire. Az idős ember az utcabeliek tudomása szerint nagyon beteges volt.

A szomszédok nagyon sajnálják a történteket, utaltak rá, hogy a tűzoltók nyitották ki az ajtót a lakáson, ahová  rajtuk kívül nagy volt erőkkel vonultak ki a mentők, a rendőrség és a gázszolgáltató is. Először ugyanis mindenki azt gondolta, hogy szén-monoxid-szivárgás miatt történhetett bántódása a párnak, ezért nem nyitották ki az ajtót. Aztán megtudták, valószínűleg a megengedettnél nagyobb adag gyógyszert vehetett be az idős pár, akikért az utcában lakók aggódnak, mert nagyon kedvelik őket, barátságos, kedves emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!