Hírek

2012.07.20. 10:14

Illegális behajtás és egészségtelen ivóvíz Pápán

Pápa - A Szabó Dezső és a Tarczy utca lakói keresték meg problémáikkal a Jobbik pápai szervezetét. Erről tartott sajtótájékoztatót Orbán Imre, a pápai csoport elnöke.

Nagy Imre

- A Szabó Dezső utca aszfaltozott részén tábla jelzi, hogy az adott útszakaszra három és fél tonnánál nagyobb járművel tilos behajtani. Ennek ellenére a Közszolg. Kft. nagy teherautói rendszeresen itt hajtanak be az utcában található hulladék udvarba. Amikor megépült a hulladékudvar, biztosították az ottlakókat, hogy a hulladék szállítása várost elkerülő útról zajlik majd.  Ennek ellenére ma naponta többtucat autó dübörög az utcában, sok helyen pár méterre a házaktól. A lakók szeretnének pihenni, és attól is tartanak, hogy az út aszfaltozását megviseli a megnövekedett forgalom - fogalmazott Orbán Imre, aki megkereste ez ügyben a rendőrséget is.

Ott azt a felvilágosítást kapta, hogy a tábla tilalma alól csak mentesítő tábla adhat feloldást, ez azonban hiányzik az adott útszakaszról. - A helyszínt bejárva láttuk, hogy adott a lehetőség a hulladékudvar körforgalom felőli megközelítésére. Ezért az utca lakói nevében azt kérjük az illetékesektől, hogy ígéretüknek megfelelően úgy oldják meg a szemét szállítását, hogy ezzel ne zavarják az ottlakók nyugalmát - mondta el a helyi elnök.



A sajtótájékoztató másik témája a Tarczy utcai vízvezetékkel volt kapcsolatos. A lakók szerint az utcában több olyan ember lakik, akik sajnálatos módon rákos megbetegedésben szenvednek. Úgy tartják, ehhez köze lehet annak az eternit víznyomócsőnek, ami véleményük szerint egyedüli a városban. A zsákutca végén nincs visszafordító, így a pangó víz egészségre ártalmas lehet. Problémájukkal már fordultak a helyi jegyzőhöz, tőle azt a választ kapták, hogy a városban sehol nincs már eternitcsöves vízvezeték. Ennek ellenére szeretnének biztosat tudni, mert azt tapasztalják, hogy az évi „rendes” csőtörések alkalmával ilyen darabok bukkannak elé a földből.  

- Amennyiben bebizonyosodik az eternitcső jelenléte, akkor egy vizsgálatot hajtatunk végre, és beméretjük a vizet - fogalmazott Orbán Imre, aki ebben az ügyben is az önkormányzat tájékoztatását, intézkedését kérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!