Hírek

2012.09.03. 15:54

''Iskolarendőrök'' jártak Pápán

Pápa - Közismert, hogy az Országos Bűnmegelőzési Tanács 2008-ban hirdette meg Az iskola rendőre programot. Ennek egyik célja, hogy pozitív kép alakuljon ki a rendőrökről a diákok körében. A másik, hogy a nebulók a hétköznapok során használható, minél több közlekedési ismerethez jussanak.

Nagy Imre

A program Pápán is jól működik. Az idei iskolakezdésre azonban mást is kitaláltak a megyei és a városi rendőr-kapitányságok szakemberei. Hétfő délután a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola elsőseit és szüleiket várták a hagyományteremtő alkalomra. Császárné Elek Veronika r. alezredes, a pápai kapitányság megelőzési előadója előbb a legkisebbekkel "játszott" közlekedési kirakóst. Eközben számos hasznos ismeretet osztott meg velük a kerékpáros, buszos közlekedés szabályairól és a helyes viselkedésről. Ezt a szülőkkel való találkozás és beszélgetés követte. Utóbbira igazából a program keretében még nem kerítettek sort, ám az első alkalmat több is követi.

A rendőrség szakemberei úgy látják hasznosnak, hogy a szülőket is megszólítva felhívják a figyelmüket a gyerekek közlekedéshez való helyes viszonyának kialakítására, illetve a baleset-megelőzés fontosságára. A rendőr alezredes beszámolt a program lényeges elemeiről, legfontosabb tudnivalóiról, de szóba kerültek a KRESZ legújabb módosításai is.

Ezalatt az iskola udvarán Kómár Viktória r. főhadnagy és munkatársai, akik a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságról érkeztek, kerékpáros akadálypályát építettek a kicsiknek, ahol kipróbálhatták, illetve elsajátíthatták a közlekedés legfontosabb szabályait. A legügyesebbek a verseny végén díjat is kaptak. Mint azt megtudtuk, a hagyomány folytatódik, 2003-ban egy másik iskolát megcélozva indulnak el az "iskolarendőrök", hogy munkájukat, illetve a baleset-megelőzést újabb családok körében népszerűsítsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!