Hírek

2012.05.10. 20:34

Ismerem a városom?

Veszprém - Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes rendhagyó idegenvezetést tartott a város általános iskolásainak.

Balla Emőke

A veszprémi önkormányzat és a Veszprém Tv közösen városismereti versenyt hirdetett Ismerem a városom?! címmel; a várostörténeti filmsorozat és az ehhez kapcsolódó városismereti vetélkedő tavaly novemberben indult útjára.

A játék során egy tíz részből álló filmsorozatot mutatnak be a városi televízióban. Az ismeretterjesztő kisfilmek mindegyikéhez egyéni indulóknak és négytagú csapatoknak szóló feladatok kapcsolódnak.

A kérdések, feladatok megoldásához a diákoknak kutatniuk kell a Laczkó Dezső Múzeumban, áttanulmányozni Bőszéné Szatmári-Nagy Anikó A tudományosság és kultúra bölcsője című tankönyvét, megnézni Veszprém egy-egy műemlékét.

Némethné Károlyi Jolán történelem szakos tanár, a verseny egyik szervezője elmondta: a hatodik epizóddal lezárul az első forduló, az online feladatokat a négytagú szervezőbizottság - Somody Zsuzsanna, a Veszprém Tv Kukkantó című gyermekműsor szerkesztő-műsorvezetője, Gopcsa Katalin  művészettörténész, Borián Beatrix könyvtáros, valamint Némethné Károlyi Jolán - értékeli.

A várostörténeti vetélkedőhöz kapcsolódott a tegnap délutáni séta, ahol dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kalauzolta az általános iskolásokat a városközpontban, a várban, ismertette annak nevezetességeit. A veszprémi országgyűlési képviselő számára nem idegen az idegenvezetői feladat; korábban több alkalommal mutatta be a várat az érdeklődő veszprémieknek, a sétákon személyes élményeiről, kötődéseiről mesélt.

A diákok május végén múzeumpedagógiai foglalkozáson vesznek részt, a legjobb tíz csapat június 7-én méri össze tudását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!