Hírek

2017.09.05. 17:26

Ivókutat avattak Nemesszalókon

Testvértelepülési találkozót rendeztek a közelmúltban Nemesszalókon. Varga Jenőtől, a falu vezetőjétől megtudtuk, a ’60-as évek közepétől töretlen kapcsolatot ápolnak a felvidéki Imely községgel.

Polgár Bettina

A találkozó alkalmával a két testvértelepülés öregfiúi összemérték focitudásukat a nemesszalóki sportpályán, majd az imelyi delegáció fogadását követően szakmai konferenciát tartottak.

Az esemény keretében felavattak a nemesszalóki Szabadság téren egy ivókutat, mely a régi, kerekes kutak mintájára készült, de már „automata" formában. A kutat Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, államtitkár adta át.

Fotó: Nemesszalóki önkormányzat

A rendezvényt többek között logikai játékok, főzőverseny és zenés-táncos színpadi produkciók színesítették. Fellépet az ABBA Slovakia, majd a tűzijátékot követően úgynevezett videódiszkóval zárult a nap.

Fotó: ABBA Slovakia

Varga Jenő kiemelte, az égiek kedveztek az egész napos programnak, melyet kellemes időjárás mellett, és sok érdeklődő részvételével tartottak meg. Mint mondta, a visszajelzések szerint a találkozó vendégei remekül érzeték magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!