Hírek

2015.01.12. 20:35

Jó a vevőnek és az eladónak is a januári akció

Veszprém – Megkezdődött a készletkisöprés, az üzletek többsége kisebb-nagyobb kedvezménnyel várja a vásárlókat.

Marton Attila

A veszprémi sétálóutcán és a megyeszékhely üzletközpontjaiban található boltok kirakatában is sok helyen táblák hívják fel a járókelők figyelmét a leértékelésre.

Az előző évekhez hasonlóan számos üzlet már karácsony után akciókkal próbálta becsalogatni a vevőket, az újévet pedig a kereskedők többsége kedvezményekkel indította. Leggyakrabban 20–30 százalékos leárazásokkal találkozni. Néhány üzlet akár 50–70 százalékkal is olcsóbban kínál most egy-egy terméket.

Gyakori a 20, 30 százalékos leárazás, de előfordul 70 százalékos is. Fotó: Penovác Károly

Évek óta tartanak szezon végi leértékelést az egyik belvárosi divatáruüzletben is. A leárazás karácsony után indult, és egészen február végéig tart, mondta érdeklődésünkre Nagyné Hegyi Anna üzletvezető. A boltban 20 és 50 százalék közötti kedvezményt adnak a szezonális termékekre. Az üzletben így jelentősen olcsóbban lehet hozzájutni ingekhez, pulóverekhez, kabátokhoz és cipőkhöz is. Az üzletvezető hozzátette, ahogyan tavaly, idén sem jött meg az igazi tél, ezért is maradt meg több a melegebb ruhákból.

– Minden januárban akciókkal várjuk a vevőket, idén 20–30 százalék kedvezménnyel adjuk a téli cipőket – közölte Gyulainé Vörös Márta, az egyik belvárosi gyermekcipőbolt vezetője. A leárazások múlt héten kezdődtek, és egészen február végéig tartanak az üzletben. Ahogyan a legtöbb kereskedőnél, úgy náluk is az a cél, hogy fogyjon a felhalmozott készletből, és a tavaszi árunak legyen majd helye.

A téli ruhát vagy cipőt árusító kereskedők mellett ékszerüzletben, műszaki cikkeket forgalmazó áruházakban is találhatunk jelentősebb leárazásokat, és akad barkácsáruház, drogéria és könyvesbolt is, ahol különféle kuponos akciókkal igyekeznek becsábítani a vevőket januárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!