Hírek

2016.11.14. 16:50

Készülnek a szemétdíjszámlák

Pápa- Várhatóan november végén, december elején kézhez kapják a hulladékgazdálkodási számlákat az ügyfelek - tájékoztatott Mészáros Csaba,a Közszolg Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Napló-információ

Mint ismert, 2016. április 1-jétől - jogszabályi változás eredményeképpen - a hulladékgazdálkodás koordinálására létrehozott Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. jogosult a hulladékgazdálkodási számlákat kiállítani, valamint a szemétszállítási díjakat beszedni. Azonban a társaság az idei esztendőben még nem állított ki számlát. Az NHKV Zrt. az idei év közepén azzal kereste meg a helyi közszolgáltatókat - köztük a Közszolgot is -, hogy az idei évben bérmunkában készítsék el a számlákat, azokat juttassák el az ingatlanhasználókhoz, és biztosítsák az ezzel kapcsolatos ügyfélszolgálatot. Az egyeztetések megkezdődtek, a számla mintapéldánya már elkészült, így hamarosan kézhez kapják a számlákat az ügyfelek - írja a papa-ma.hu.

- Fontos tudni, hogy a díjakat nem a Közszolg Non-profit Kft. szedi be, csupán bérmunkában elkészíti a számlákat, eljuttatja az ingatlanhasználókhoz, valamint az ügyfélszolgálatot is biztosítja. Mivel azonban a megrendelő az NHKV Zrt., így a számlázás minden feltételét, köztük a számlák tartalmát és a fizetési határidőket is ez a társaság határozza meg, mi csak alkalmazzuk azokat - hangsúlyozta Mészáros Csaba, utalva a közelmúltban megjelent pontatlan, tévesen értelmezhető sajtóhírekre.

Mészáros Csaba hangsúlyozta: a díjakat nem a Közszolg Nonprofit Kft. szedi be, csupán bérmunkában elkészíti a számlákat, eljuttatja az ingatlanhasználókhoz, és az ügyfélszolgálatot is biztosítja  Fotó: Polgár Tibor

A Közszolg ügyvezetője elmondta, a 2016-os év második és harmadik negyedéves díjairól szóló számlák várhatóan november végén, december elején kerülnek a postaládákba. - Aki eddig negyed-évente fizette a hulladékgazdálkodási díjat, az most egy borítékban kapja meg a második és harmadik negyedévre vonatkozó számlát. Aki havonta fizette a szemétszállítási díjat, az az április, május és június hónapra esedékes számlákat egy borítékban kapja kézhez, néhány hét múlva pedig a júliusi, augusztusi, szeptemberi számlákat is megkapja egy borítékban - fűzte hozzá Mészáros Csaba. Egyúttal hangsúlyozta: a számlák fizetési határidejét is az NHKV Zrt. határozta meg.

Negyedéves számla esetén a két számlát két egymást követő hónapban kell befizetni, tehát a második negyedév díját decemberben, a harmadik negyedév számláját pedig januárban. Havi számlázás esetén arra kell számítani, hogy egy naptári hónapban kéthavi számlát kell kiegyenlíteni, vagyis az áprilisi és májusi számlát decemberben kell befizetni, a júniusi és júliusit januárban, és így tovább. Ahogy a számlázási időszakok is maradtak az ügyfelek által megválasztottak szerint, úgy a fizetési módok sem változnak. Aki a csekkes befizetést kérte, az most is csekket kap, aki csoportos beszedéssel egyenlítette ki a számláját, az ezután is így teheti meg, és a Közszolg számlázási időszakában átutalással fizetők továbbra is átutalással rendezhetik a díjat, de természetesen más bankszámlaszámra kell utalniuk a pénzt.

A fizetéssel kapcsolatban egyetlen esetben merülhet fel kisebb probléma: vannak ugyanis olyan ügyfelek, akik rendszeres átutalási megbízással fizettek, és azt áprilisban nem állították le, így bankjuk azóta is utalta a szemétszállítási díjat a Közszolgnak. Az így keletkezett túlfizetést a Közszolg Nonprofit Kft.-nek nem áll módjában eljuttatni az NHKV Zrt.-hez, így azt kérik az ügyfelektől, hogy keressék fel az Árok utcai ügyfélszolgálati irodát, ahol visszaigényelhetik az átutalt összeget. Ezt azután az NHKV számlájára kell elutalniuk a számlák megérkezését követően - nyilatkozta a papa-ma.hu-nak Mészáros Csaba.

A néhány héten belül megérkező számlákkal egy tájékoztató levél is érkezik az ügyfelekhez, melyben minden információ szerepelni fog a díjfizetésről. Az ügyvezető kiemelte, jelenleg a második és harmadik negyedéves díjakról van szó, az idei év negyedik negyedévére szóló számlákat várhatóan januárban kapják kézhez az ügyfelek. Mivel az NHKV Zrt. az idei évi számlakiállítással kapcsolatos teendőkre adott megbízást a helyi szolgáltatóknak, a jövő évi számlákkal kapcsolatban a Közszolg ügyvezetője nem tudott felvilágosítást adni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!