Hírek

2013.02.05. 18:06

Kifogásolják a kukacserét

Jelentősen borzolta a kedélyeket Tapolcán a hulladékszállítást végző vállalat eljárása, amellyel kapcsolatban többen keresték meg Lévai József önkormányzati képviselőt, a helyi MSZP elnökét.

Szijártó János

A fejleményekről a képviselő kedden adott tájékoztatást a párt irodájában. A szolgáltató a nyolcvan literes kuka használatára jogosult lakosokat értesített ki levélben arról, hogy amennyiben nem cserélik ki záros határidőn belül a jelenleg használt 120 literes kukát 80 literesre, úgy felfüggeszti a kedvezményt.Erre a vállalatnak azonban nincs joga.

A képviselő szerint a levél egyként több szempontból is aggályos. Egyrészt a kézbesítés ideje, illetve a kedvezmény igénybe vételére adott feltételek alapján. Önkormányzati rendelet szerint Tapolcán az jogosult az említett űrmértékű edény használatára, aki igazoltan egyedül, vagy másodmagával él, és kérte a 80 literes kukát.

 

Lévai József egy 80 literes kukába helyezi a szemetet. Véleménye szerint rosszul sült el és kifogásolható a szolgáltató levelezése (Fotó: Szijártó János)

A levél viszont nem erről szól, hanem arról, hogy azok, akik 120 literest használnak és jogosultak lennének a kisebbre, cseréljék ki azt saját költségükre. Lévai József szerint erősen kifogásolható a nagyobb részt idős embereket arra kényszeríteni, hogy 120 literes kukát vigyék ki a szeméttelepre, majd vegyenek helyette egy 80 literest, majd vigyék azt haza és várják a szakértőt, aki végül a csere tényét és az űrmértéket hitelesíti.

Ráadásul a többségnek erre pár napja volt csak, a január 18-án aláírt levelet ugyanis többen a hónap végén, vagy február elején kapták kézhez. Ezzel is nehezítették az ügyintézést, pár napra szűkítették a rendelkezésre álló időt. A három csekk viszont már megkaták a nagyobb, 120 literes kukára számlázva, január hónapra is visszamenőlegesen.

- Úgy gondolom, hogy a kiküldött csekkek jogosulatlan bevételhez juttatták a céget. Nem volt korrekt az eljárás, de még a postázás időpontja sem. Sólyom Károly alpolgármesterhez fordultam, aki azt ígérte, hogy közben jár az ügy mielőbbi megnyugtató rendezése érdekében. Lapunkban természetesen a további fejleményeket is közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!