Hírek

2017.08.29. 17:45

Családbarát szolgáltatásokkal bővülnek a balatonalmádi fürdőhelyek

Sikeresen pályázott az önkormányzat, így a város három strandja mintegy 114 millió forintból újul meg a következő hetekben.

Marton Attila

A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. áprilisban írt ki pályázatot a Balaton-parti településeknek a strandok fejlesztésére. Az elképzelések szerint a beruházásokkal növelhetik a fürdőhelyek látogatottságát és jövedelemtermelő képességét, valamint hozzájárulnak a szezon meghosszabbításához. A pályázat kiemelten támogatható tevékenységei közé tartozott többek között a vizesblokkok és öltözőkabinok cseréje, felújítása, padok, utcabútorok cseréje, szemetesek cseréje, járdák felújítása, kültéri tusolók felújítása, gyerekbarát, családbarát szolgáltatások fejlesztése, játszó- és sporteszközök beszerzése, sportpályák felújítása. Balatonalmádi önkormányzata a kiírásra három pályázatot nyújtott be, amelyeket a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. elbírált, és támogatásra alkalmasnak ítélt, mondta kérdésünkre Keszey János polgármester.

Rasovszky Zoltán, a Balatonalmádi Városgondnokság strand csoportvezetője a Wesselényi strand üzembe állított jegyautomatájánál
Fotó: Balogh Ákos

Az önkormányzat a Budatavai strand felújítására 35,5 millió, a Káptalanfüredi fejlesztésére 40,7 millió, míg a Wesselényi strand rekonstrukciójára közel 38 millió forintot nyert el. A szerződés aláírását követően az elmúlt hetekben megkezdődött az eszközbeszerzés a strandokra, valamint az építési munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárások előkészítése, lefolytatása, ajánlatok elbírálása és a szerződések megkötése.

Az eszközbeszerzés keretében a Wesselényi strand főbejáratánál jegyárusító automatát helyeztek ki, a strandokra vízi sporteszközöket telepítettek, emellett a gyermekcsúszdák és új strandlépcsők kihelyezése még folyamatban van.

Az építési munkák a szezont követően kezdődnek szeptember közepén. A munkálatokban többek között a vizesblokkok felújítása, térkövezési munkák, öltözőkabinok cseréje vagy felújítása, a padok és utcabútorok cseréje, a hulladékszolgáltatás javítása szerepel. A pályázati forrásból felújítják a kültéri tusolókat, fitneszeszközöket szereznek be, valamint megújulnak a sportpályák is.

Az építési munkák előreláthatólag október végéig befejeződnek. A fejlesztések eredményeként Balatonalmádi strandjai a következő szezontól magasabb színvonalú, családbarát szolgáltatásokkal várják a vendégeket, tette hozzá Keszey János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!