Hírek

2013.11.08. 18:45

Korszerűsítik a balatonfüredi kikötőt

Bővítik, korszerűsítik a hajógyári kikötőt, új szolgáltatásokkal járulnak hozzá a hajósok jó közérzetéhez.

Varga Ibolya

A projektnyitó ünnepségen Michael Seiferling köszöntötte a jelenlévőket és arra emlékeztette őket, hogy egy éve a hajógyárnál tették le az új üzemcsarnok alapkövét, ebben ma már dolgoznak, így a társaság négyszáz embernek ad munkát.

A füredi hajógyár alkalmazásában a legsikeresebb időszakában ezernél többen dolgoztak. Aztán volt egy idő, amikor éppen csak vegetált, de amióta a Sennebogen csoport tagja, folyamatosan fejlődik. A most megkezdett fejlesztés összesen 997 millió forintba kerül, amiből 336 millió forint támogatás.

Új hullámtörő kőmólót és úszómólókat építenek fel, így a jelenleginél százhetvenöttel több, összesen kétszáznyolcvan hajót tudnak majd befogadni. Kialakítanak egy új, innovatív szolgáltatásokat nyújtó vitorlásközpontot is. Ez helyet ad a vitorlásiskolának, amelyben az elméleti és a gyakorlati ismereteket is el lehet sajátítani. Be lehet majd szerezni a vitorlásfelszereléseket és a tanácskozásokhoz konferenciatermet építenek. Itt kap helyet a hajógyár történetét bemutató múzeum.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!