Hírek

2012.10.25. 15:58

Közgyűlést tartott a veszprémi képviselő-testület

Veszprém - Fenntartói megállapodást kötött a a városi önkormányzat a fenntartásában lévő színházakal és jóváhagyta a járási hivatal kialakítását célzó átadás-átvételi megállapodást.

Balla Emőke

A város fenntartói megállapodást kötött a Veszprémi Petőfi Színházzal és a Kabóca Bábszínházzal, melyben megfogalmazta, mit vár el és mit nyújt azoknak. Porga Gyula polgármester elmondta, a megállapodásokat az intézmények bevonásával készítették. Nem a fenntartó kényszeríti a színházakra  az elvárásokat, azok fogalmaztak meg ambíciózus célokat, terveket.

A járási hivatal kialakításával kapcsolatban elhangzott: a veszprémi járásban 82 fős hivatal jön létre; fontos, hogy az állampolgárok ügyeit magas színvonalúan intézze. Dr. Kovács Zoltán Veszprém megyei kormánymegbízott hangsúlyozta: az állampolgárok hatékony, gyors, jó minőségű kiszolgálása a cél. A hatósági eljárások kerülnek az államhoz, a helyi ügyek, építéshatóság továbbra is önkormányzati feladatok maradnak.

A közgyűlésen vitát váltott ki a vis maior károk helyreállításával kapcsolatos napirendi pont, a belvárosi munkálatok során talált pince sorsa, annak betemetése. Brányi Mária alpolgármester hangsúlyozta: bár a pincét bemutatni nem tudják, megőrzését megoldották. Megerősítéséhez forgalomkorlátozást kellene elrendelni, ez viszont nem volna elfogadható.

A Hangvilláról többször tárgyalt már a testület, az ellenzéki képviselők ezúttal is megfogalmazták aggályaikat. A felügyelőbizottságban ellenzéki képviselői is helyet kap. A közgyűlés döntött arról, hogy a Táncsics szakközépiskolában katonai szakmai orientációs osztály indul, a helyi menedrendszerinti közösségi közlekedésben pedig lezárult egy korszak. Némedi Lajos alpolgármester köszönetet mondott a Balaton Volánnak a tömegközlekedés biztosításáért. Mostani pályázata túl nagy terhet rótt volna az önkormányzatra, ezért az nem fogadta el. Törvény szerint eredménytelen pályázat esetén a következő két évben a Volánnal kell szerződést kötni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!