Hírek

2017.07.25. 16:16

Kutyamentés a 8-as úton!

Egy közepes testű, keverék, kihullott szőrű, teljesen legyengült kutyát mentettünk kedden délután, a 8-as úton Antal Laura és Lázár György ajkai állatmentők, illetve több jó szándékú ember, köztük rendőrök segítségével.

Kovács Erika

Erőtlenül, tétován álldogált szerencsétlen állat a 8-as úton, a hatalmas forgalomban, Városlőd után, akinek nagy szerencséje volt, hogy senki nem ütötte el, mert még annyi ereje sem volt, hogy félrehúzódjon. Amikor megláttuk az állatot,  azonnal megálltunk, szerencsére le tudtunk húzódni az út menti területre, a sovány kutyát látva mögöttünk többen is ezt tették. Egy transzporterből egy férfi ennivalót, vizet és  redőnyzsinórt vett elő, majd a zsinórral egy másik, közben szintén megállt férfi segítségével sikerült befogni a kutyát, nehogy ismét visszakerüljön a főútra. Nemsokára az arra járó rendőrök, Vajda Máté, főtörzsőrmester, a Veszprémi Rendőrkapitányságtól és Frei Bendegúz István, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem harmadéves hallgatója is megálltak mellettünk. Ők is ennivalót adtak az erőtlen, legyengült állatnak, és várakoztak velünk együtt a kutyát őrizve az állatmentők kiérkezéséig, akiket közben telefonon értesítettünk.

Ajkáról Antal Laura, a Vahur Állatvédő Egyesület vezetője és párja, Lázár György állatmentők kutyaszállítóba, majd autójukba tették a kutyát és siettek vele az állatorvoshoz.


Rendőrök és állatmentők segítettek velünk együtt a szerencsétlen, erőtlen állatnak a 8-as út mentén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!