Hírek

2014.05.13. 11:53

Lezárták az utat a filmesek

Várpalota - A Tési-fennsíkon zajló filmforgatás miatt több mint egy órát is várakoznak a Várpalotáról Tés és Jásd irányába tartó autósok.

Szabó Péter Dániel

Baranyai Attila, tési olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a filmesek miatt az előre közölt 25-30 perc helyett hétfőn egy óránál is többet várakozniuk kellett a Tés és Várpalota között közlekedő autósoknak. - A buszt ugyan 45 perc után átengedték, ám az autóknak maradniuk kellett. Sokan elkéstek emiatt a munkából vagy épp nem értek oda a gyerekekért az óvodába - panaszolta Baranyai Attila, aki hozzátette, mivel a lőtér szomszédságában laknak, megszokták már a lezárásokat, ám a katonai gyakorlatok alatt ilyen hosszúságú várakozásra eddig nem volt példa.

Az ügyben megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém Megyei Igazgatóságát, ahol megtudtuk, a forgatást koordináló produkciós iroda május 12-16. között kért engedélyt útlezárásokra az érintett szakaszon. A lezárások száma nincs korlátozva, ám annak időtartamát maximum 30 percben vállalták.

A menetrend szerint közlekedő buszokat soron kívül engedték át (Fotók: Szabó Péter Dániel)


Sokan panaszkodtak az elmúlt két napban Berki Józsefné tési polgármesternél is. Kérdésünkre elmondta, az elmúlt héten ugyan kaptak tájékoztatást az útlezárásokról, s azt továbbították is a falu lakói felé. - Tőlünk nem kellett engedélyt kérni a forgatásra, így hétfőn kész helyzettel szembesültünk. A kaotikus helyzet miatt én magam is beszéltem a forgatócsoporttal, s ígéretet kaptam arra, hogy próbálják lerövidíteni a várakozási időt, egyebet azonban nem tudunk tenni az ügyben - tette hozzá Berki Józsefné.

Sajnálja a történteket és a biztonsági rendszabályokra hivatkozik Bakos Gergő felvételvezető. - Mivel egy katonai témájú dán játékfilmet forgatunk, s lövések vannak, valamint pirotechnikát is használunk, így különösképp ügyelnünk kell a biztonsági szabályokra. Előzetesen tájékoztattuk a térség lakóit, s felhívó táblákat is kihelyeztünk, ám mindenkihez nem jutott el az információ. Hétfőn azért kellett az előre megjelölt 30 percnél többet várakozni, mert a nagy katonai járműveink beragadtak, s emiatt a buszokat sem tudtuk soron kívül átengedni. Kedden már nem voltak nagyobb fennakadások, s bízom benne, hogy nem is lesznek a hét további részében. Sajnáljuk a történteket, kérjük a lakosság megértését - mondta el a felvételvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!