Hírek

2014.03.13. 10:16

Már készülnek az árvízre

Várpalota - Árvízvédelmi gyakorlaton vettek részt a napokban az MH Bakony Harckiképző Központ katonái.

Szabó Péter Dániel

Fotó: Pintér László/MH BHK

A tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy hangsúlyt fektet a felkészülésre a várpalotai alakulat, amelynek katonái és közalkalmazottai először elméleti foglalkozás keretében frissítették fel ismereteiket, melyet ezúttal is Lukács László tűzoltó százados, a várpalotai járás katasztrófavédelmi megbízottja tartott az állománynak.

A vízkárok elleni védekezés technikáit és a nyúlgát építésének részfeladatait vetített ábrákon szemléltette a szakember. Közben a gyakorlati képzés alapvető kellékei, azaz homok, zsákok, lapátok és védőkesztyűk már a hajmáskéri kiképzőbázis területén várták a résztvevőket, akiknek feladata nyúlgát építése volt. A felkészültségnek és a több éves tapasztalatnak hála gyorsan ment a munka, s a gát az elvártaknak megfelelően el is készült. A jó teljesítmény alapja, a jó vezetés, a kemény munkabírás és fegyelmezettség, melyről a MH Bakony Harckiképző Központ katonái és közalkalmazottai már több alkalommal tanúbizonyságot tettek. A feladat ugyan egyszerűnek tűnik, ám az árvíz által veszélyeztetett településeken élő emberek segítése, életek mentése, családok otthonainak védelmezése már-már emberfeletti kitartást igényel egyes esetekben, mondta el a gyakorlat zárásakor Lukács László tűzoltó százados.

Elhangzott, az MH BHK katonái a tavaly a március 15-i extrém hóhelyzetben és a nyári, dunai árvíz során is becsülettel helytálltak, emellett pedig évek óta minden katasztrófahelyzet elhárításában aktívan részt vesznek.

Címkék#árvíz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!