Hírek

2016.12.15. 14:57

Megállapodás a Veszprémi Tankerülettel - Más fizeti a villanyszámlát

A Veszprémi Tankerület veszi át az önkormányzattól az oktatási intézmények működtetését.

Piltman-Horváth Barbara

-A képviselő testület elfogadta azt a vagyonkezelői megállapodást, aminek értelmében január 1-jétől az intézmények működtetése átkerül a Veszprémi Tankerülethez - mondta Porga Gyula, Veszprém polgármestere azon a sajtótájékoztatón, aminek keretében alá is írták a megállapodást Szauer Istvánnal, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Veszprémi Tankerületének igazgatójával.

Hozzátette, az iskolák jó eredménye a tanulóknak, pedagógusoknak és szülőknek köszönhető, nem befolyásolja, hogy ki működteti az intézményt. -A változásból remélhetőleg senki nem vesz majd észre semmit, csak más fogja fizetni a villanyszámlát - mondta a polgármester, aki kiemelte, hamar meg tudtak egyezni a KLIK-kel.

Szauer István elmondta, a külön költségvetési szervként létrehozott Veszprémi Tankerület fogja működtetni a megyében összesen négy járás oktatási intézményeit. Veszprém, Zirc, Várpalota és Balatonalmádi járásban kerülnek át a működtetéssel kapcsolatos feladatok. –Kiválóan tudtunk együttdolgozni a polgármester úrral, zökkenőmentesen zajlott a megállapodás. Ez egy feladat- és munkamegosztás, nem szabad, hogy bármilyen hatása is legyen az iskolákra. Ahogy Porga Gyula is fogalmazott, annyi a változás, hogy ezentúl mi fogjuk fizetni a villanyszámlát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!